Košarka

NBA: Odigrana četiri tijesna susreta, Hawksi do pobjede u zadnjoj sekundi, prvi pick drafta oduševio

Mario Borko • srijeda, 09.10.2024.
NBA: Odigrana četiri tijesna susreta, Hawksi do pobjede u zadnjoj sekundi, prvi pick drafta oduševio
Foto: EPA

Sve je bliže početak nove NBA sezone, a pripremne utakmice su u punom jeku. U noći s utorak na srijedu odigrano ih je pet, a izuzev utakmice Pistonsa i Sunsa, sve su bile vrlo zanimljive. Ivica Zubac je odigrao skromnu utakmicu, a istaknuo se prvi pick NBA drafta Zaccharie Risacher...

NBA: Odigrana četiri tijesna susreta, Hawksi do pobjede u zadnjoj sekundi, prvi pik drafta oduševio

Sve je bliže početak nove NBA sezone, a pripremne utakmice su u punom jeku. U noći s utorak na srijedu odigrano ih je pet, a izuzev utakmice Pistonsa i Sunsa, sve su bile vrlo zanimljive. Ivica Zubac je

Ljubitelji NBA lige polako dolaze na svoje. Napokon su krenule pripremne utakmice, a one su odličan uvod u novu sezonu. Noćas ih je odigrano pet, a od hrvatskih igrača na parketu je bio samo Ivica Zubac.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Charlotte Hornetsi su sa 111:108 pobijedili Miami Heat. Vodstvo se izmjenjivalo kroz cijelu utakmicu, Heat je posljednju prednost imao tri minute prije kraja (106:107), do nje stigao odličnom sekvencom Caleba Danielsa, ali Hornetsi su ipak slavili.

LaMelo Ball ubacio je 24 poena uz šest skokova i četiri asistencije kod pobjedničke momčadi, a prvi pratitelj bio mu je Tidjane Salaun s 15 koševa i osam skokova. Kod Heata Dam Adebayo je imao 13 ubačaja, a Jimmy Butler 11.

Chicago Bullsu su pobijedili Cleveland Cavalierse sa 116:112, iako su Cavsi vodili prve tri četvrtine. Bullsi su na poluvremenu bili u zaostatku od 13 koševa, počeli su se buditi sredinom treće dionice, da bi na kraju došli do prednosti od plus tri.

U zadnjoj su bili bolji, a na kraju su pobjedu osigurali slobodnim bacanjima Dalena Terryja sekundi prije kraja. Bikove su predvodili Coby White (21 koš) i Nikola Vučević (12 poena i deset skokova).

Phoenix Sunsi su sa 105:97 bili bolji od Detroit Pistonsa koji su prednost imali samo u startu, nakon toga Sunsi su potpuno dominirali, imali i 20 poena prednosti, a na kraju su Pistonsi to smanjili na prihvatljivu razliku bez da je pitanje pobjednika dolazilo u pitanje.

Kod Sunsa je najraspoloženiji bio Kevin Durant s 21 košem, a kod Pistonsa Jalen Duren sa 17 poena i šest skokova.

Najneizvjesniju utakmicu odigrali su Atalanta Hawksi i Indiana Pacersi. Već od samog starta bilo je vrlo napet, Indiana je imala vodstvo 27:16 tri minute prije kraja prve četvrtine, ali su Hawksi odličnom završnicom preokrenuli na 35:31.

Vodstvo se konstantno izmjenjivalo do kraja susreta, a pobjednika je na kraju odlučivala jedna lopta. Seth Lundy je 0.3 sekunde prije kraja ubacio tricu za pobjedu, a bili su mu to jedini poeni na utakmici.

Sedam sekundi prije kraja David Roddy je promašio slobodno bacanje, a Hawksi su uhvatili skok i ludom tricom Lundyja stigli do pobjede u kojoj se posebno istaknuo prvi pick NBA drafta Zaccharie Risacher koji je za 23 minute ubacio 18 poena uz tri skoka i dvije asistencije.

Šut iz igre bio mu je visokih 78 posto (7/9). Najbolji strijelac Atlante bio je Jalen Johnson s 19 poena, a kod Indiane je Pascal Siakam ubacio 15.

Los Angeles Clippersi su bilo bolji od Brooklyn Netsa sa 115:106. Clippersi su imali 17 poena prednosti već u prvoj četvrtini, Netsi su to smanjili na minus osam do poluvremena (55:47), a u trećoj su čak stigli do vodstva (59:58) kojeg su jedno vrijeme držali.

Ipak, Clippersi serijom 16-2 preokreću rezultat i u zadnjoj dionici mirno utakmicu privode kraju. James Harden bio je najefikasniji s 14 poena, a Zubac je za 17 minuta ubacio šest koševa i uhvatio četiri skoka.

Kod Netsa Bojan Bogdanović nije nastupio, a istaknuo se Keon Johnson s 14 poena. test

NBA pripremne utakmice:
Hornets – Heat 111:108
Cavaliers – Bulls 112:116
Pistons – Suns 97:105
Hawks – Pacers 131:130
Clippers – Nets 115:106

EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!