Tenis

Nervozna Donna bacala reket, radila dvostruke pogreške i na kraju u drami ispala s turnira

Mario Borko • srijeda, 09.10.2024.
Nervozna Donna bacala reket, radila dvostruke pogreške i na kraju u drami ispala s turnira
Foto: EPA

U drugom kolu WTA turnira u Wuhanu, najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u tri seta od Julije Putinceve. U vrlo nervoznom meču, u kojem su obje tenisačice bacale svoje rekete i radile velik broj pogrešaka, bolja je na kraju bila Kazahstanka...

Iz kineskog Wuhana ne stižu dobre vijesti. Donna Vekić izgubila je svoj meč drugog kola od Kazahstanke Julije Putinceve s 4:6, 6:4, 4:6. U pravoj drami, kako i priliči najboljoj hrvatskoj tenisačici, obje su igračice gubile živce, radile pogreške, bacale rekete, ali na kraju je bolja bila Kazahstanka.

Igraj na mečeve u Wuhanu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je od samog starta bio vrlo izjednačen. Vekić je na svom drugom servis gemu spašavala tri break-lopte, a idućeg je izgubila. Odmah je vratila izgubljeno, ali Putinceva radi još jedan break i dobrom igrom na vlastitom servisu osvaja set sa 6:4.

Na startu drugog Osječanka je ponovno ispustila svoj početni udarac, ali je, kao i u prvom setu, već u idućem gemu vratila izgubljeno. U šestom gemu Vekić je propustila tri break prilike, a obje su tenisačice bile vrlo nervozne i bacale svoje rekete.

Donna se za razliku od svoje protivnice uspjela smiriti i sa 6:3 osvojiti set, a u trećem smo gledali dramu kakva gotovo uvijek karakterizira mečeve najbolje hrvatske tenisačice.

Putinceva je povela s 3:0, a Vekić se uspjela vratiti na 3:2. Do kraja meča nijedna tenisačica nije uspjela zadržati svoj početni udarac, igralo se break za break, a u takvoj konstelaciji snaga Kazahstanka je imala prednost s obzirom na to da je prva servirala.

Vekić se uporno vraćala, iskoristila je treću break-loptu kod 5:3 za Kazahstanku i činilo se da bi možda mogla napokon izjednačiti, ali na svom servisu nije osvojila ni poen i 35. tenisačica svijeta slavila je pobjedu i prolaz u treće kolo.

Čak devet dvostrukih pogrešaka napravila je Donna, prvi servis ju opet nije služio, bio je na mizernih 46 posto dok je Putinceva s druge strane imala čak 70 posto ubačenog prvog servisa i tri dvostruke pogreške.

Vekić je bila vidno nervozna, govor tijela nije bio dobar i drugi se turnir zaredom u Kini oprašta već u drugom kolu, a sva četiri meča koja je odigrala bila su vrlo dramatična. Današnji je trajao dva sata i 30 minuta.

Bio je ovo sedmi međusobni ogled Julije Putinceve i Donne Vekić, ali prvi još od 2021. Zanimljivo, hrvatska tenisačica je dobila prva četiri meča (prvi je odigran 2013.), a Kazahstanki je ovo bila treća uzastopna pobjeda.

U drugom kolu Putinceva će vjerojatno ići na prvu nositeljicu Arinu Sabalenku, a Vekić se od posljednjeg WTA 1000 tunira u 2024. oprašta s deset osvojenih bodova. test

WTA 1000 Wuhan, 2. kolo:
Julia Putinceva (Kazahstan) – Donna Vekić (Hrvatska, 15) 6:4, 3:6, 6:4

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!