Vodeni sportovi

Klub bez vlastitog bazena Ligu prvaka otvara u gostima kod Marseillea

Mario Borko • srijeda, 09.10.2024.
Klub bez vlastitog bazena Ligu prvaka otvara u gostima kod Marseillea
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Krenula je vaterpolska Liga prvaka, a večeras se u prvom kolu skupine C sastaju Marseille i Jadran Herceg Novi. Marseille je prvak Francuske i prošle je sezone stigao do drugog kruga Lige prvaka, a Jadran je natjecanje izborio preko kvalifikacija...

Jesen kao i obično donosi početak europskih klupskih natjecanja, a tako je i u vaterpolu gdje je krenulo prvo kolo Lige prvaka. Večeras će od 20 sati prvu utakmicu u skupini C odigrati Marseille i Jadran Herceg Novi.

Igraj na Marseille – Jadran Herceg Novi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marseille je najtrofejniji francuski klub (ima čak 41 naslov), aktualni je prvak svoje državi, a u Europi je 2019. osvojio Eurokup i to mu je do danas jedini trofej u europskoj konkurenciji. Prošle sezone Marseille je stigao do druge faze Lige prvaka gdje je u skupini Pro Reccom, Novi Beogradom i Jadranom iz Splita završio na trećem mjestu sa šest bodova.

Nova sezona francuskog prvenstva je počela, a Marseille je na startu s uvjerljivih 23:3 pobijedio Taverny.

S druge strane Jadran Herceg Novi je prošao trnovit put do Lige prvaka. U kvalifikacijama su redom pobjeđivali Banja Luku, Jug, Dinamo Bukurešt i Barcelonu kako bi našli svoje mjesto među elitom.

Problem je za Crnogorce taj što njihov bazen nema uvjete za nastup u Ligi prvaka, a nitko od okolnih gradova ne želi izaći u susret pa je tako Jadran odlučio svoje domaće utakmice igrati u Trebinju u Bosni i Hercegovini.

Apsurdan je to primjer zbog nedostatka u infrastrukturi kojeg nisu lišeni ni mnogi sportski kolektivi u Hrvatskoj.

Jadran je u Regionalnoj ligi startao vrlo dobro 11:9 pobjedom protiv Mladosti, ali je u drugom kolu prije četiri dana poražen od Šapca 6:5. Bio je to zapravo prvi ovosezonski poraz za Jadran koji će u Francuskoj biti autsajder.

Mjesto, vrijeme

Marseille, Pierre Garsau, 20:00

Zadnji susret

Od posljednjeg međusobnog susreta prošlo je pet godina. U travnju 2019. završilo je 7:7 u finalu Eurokupa, a tim je rezultatom Marseille osvojio svoj jedini europski trofej jer je uspješno obranio prednost od 9:8 iz Francuske.

Prognoza

Marseille je favorit. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!