Tenis

U Wimbledonu se prekida tradicija stara 147 godina, a njezin se kraj dao naslutiti još 2007.

Mario Borko • srijeda, 09.10.2024.
U Wimbledonu se prekida tradicija stara 147 godina, a njezin se kraj dao naslutiti još 2007.
Foto: EPA

Ono što je započelo 2007. godine, 18 će godina kasnije prekinuti 147 godina dugu tradiciju. U Wimbledonu više neće biti sudaca nego će ij elektronički sustav, kao što već sada radi na Australian i US Openu, u potpunosti zamijeniti...

Najveći svjetski teniski turnir Wimbledon od sljedeće godine više neće imati linijske suce jer će oni biti zamijenjeni elektroničkim sustavom za pozivanje auta, objavili su iz All England Cluba.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovime se prekida 147-godišnja tradicija korištenja linijskih sudaca. Ovo je kraj tranzicije koja je krenula 2007. godine kada je uveden takozvani Hawk-Eye čiji je utjecaj s vremenom rastao, a sada će u potpunosti zamijeniti čovjeka.

Sustav elektroničkog zvanja auta na teniskim terenima prvi je put eksperimentalno korištena na ATP Next Gen finalu u Milanu 2017. godine, njezina je uporaba porasla tijekom pandemije Koronavirusa, a od sljedeće će se godine koristiti na svim ATP turnirima.

Australian Open i US Open još ranije su se prebacili na elektroničko zvanje auta, dok se Roland Garros još uvijek oslanja na ljudsko oko.

Na French Openu suci će ostati ponajviše zato što je tehnologija “nesavršena“ na zemljanoj podlozi pa može doći do pogreške. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!