Nogomet

Zaostala utakmica i dvoboj sredine ljestvice u Belo Horizonteu

Petar Jenjić • srijeda, 09.10.2024.
Zaostala utakmica i dvoboj sredine ljestvice u Belo Horizonteu

Brazilska Serie A nastavlja se večeras gdje je na rasporedu zaostala utakmica šestog kola. Atletico Mineiro bit će domaćin Gremiju i novom pobjedom željet će se odmaknuti na ljestvici od današnjeg protivnika...

Večeras je na rasporedu novi dvoboj u brazilskom prvenstvu. Na MRV Areni u Belo Horizonteu domaći Atletico Mineiro ugostit će Gremio, a dvoboj počinje u noći sa srijede na četvrtak od 00:30 sati po hrvatskom vremenu. Dvoboj će suditi Luiz Flavio de Oliveira.

Igraj na Atletico Mineiro - Gremio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon 27 odigranih utakmica, Atletico Mineiro je na desetom mjestu ljestvice s 37 osvojenih bodova i gol razlikom 38:40. Dosta utakmica odigrao je u posljednje vrijeme u svim natjecanjima, a rezultati su mogli biti i bolji.

Povezali su prvenstveni poraz od Bahije (3:0) i poraz u Copi Libertadores od Fluminensea (1:0), nakon čega su u istim natjecanjima upisali pobjede protiv Bragantina (3:0) i Fuluminensea (2:0). Nadoknađivanjem zaostatka izborili su polufinale najjačeg tamošnjeg klupskog natjecanja. Uslijedio je prvenstveni poraz od Palmeirasa (2:1), a zatim i pobjeda u Kupu istim rezultatom protiv Vasca. Prije četiri dana remizirao je protiv Vitorije (2:2).

U zadnjih pet prvenstvenih utakmica vidjeli smo barem tri pogotka na utakmicama Atletica, a barem tri gola zabijao je u zadnjih sedam od osam domaćih dvoboja protiv večerašnjeg protivnika. Povijest nam govori da ćemo vidjeti dobar dvoboj i poneki gol u obje mreže.

S druge strane, Gremio je trenutno na 11. mjestu ljestvice s dva boda manje, ali i utakmicom više od današnjeg protivnika, uz gol razliku 32:35. Zadnjih mjesec i pol dana, nakon ispadanja iz Cope Libertadores, mogao se potpuno posvetiti prvenstvenim obavezama. Rezultati su toplo-hladni.

U sedam odigranih utakmica upisao je tri pobjede, dva poraza i dva remija. Ako gledamo sam taj niz, upisao je pobjede u prvoj, četvrtoj i posljednjoj utakmici odigranoj prije četiri dana. Na domaćem terenu slavio je protiv Fortaleze s 3:1.

U kadru domaćina nema nekolicine igrača. Renzo Saravia, Guilherme Arana, Bernard i Alisson su ozlijeđeni, dok su sa svojim reprezentacijama Junior Alonso i Eduardo Vargas. Kod gostiju je ozlijeđen Andre Henrique, zbog kartona su suspendirani Fabio i Mathias Villasanti, a s reprezentacijama su Mathias Villasanti i Yeferson Soteldo.

Mjesto, vrijeme, suci

MRV Arena, Belo Horizonte, 00:30 po hrvatskom vremenu

Sudac: Luiz Flavio de Oliveira

Nedostaju

Atletico: Renzo Saravia, Arana, Bernard, Alisson (ozljede), Franco, Alonso, Vargas (reprezentacija)

Gremio: Henrique (ozljeda), Fabio, Joao Pedro (suspenzija), Villasanti, Soteldo (reprezentacija)

Zadnji susret

Prije nešto više od mjesec dana vidjeli smo golijadu u Porto Alegreu koja je završila pobjedom Atletica od 2:3.

Prognoza

Pobjednika u večerašnjem dvoboju nećemo prognozirati, ali vjerujemo da će vidjeti dosta golova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!