Tenis

Još kratko uživamo u njegovim nastupima: Rafael Nadal na kraju sezone završava igračku karijeru

Branimir Korać • četvrtak, 10.10.2024.
Još kratko uživamo u njegovim nastupima: Rafael Nadal na kraju sezone završava igračku karijeru
Foto: EPA

Sada je i službeno. Rafael Nadal na kraju ove sezone završit će veliku igračku karijeru. Nadal je objavio kako će posljednji nastup imati u Malagi na završnici Davis Cupa nakon čega se povlači u igračku mirovinu što je u neku ruku i očekivana odluka...

Brojnim nagađanjima oko budućnosti Rafaela Nadala došao je kraj. Jedan od najvećih svih vremena objavio je kako na kraju ove sezone završava igračku karijeru.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal će posljednji nastup imati na završnici Davis Cupa u Malagi koja se održava od 19. do 24. studenog, a nakon toga odlazi u igračku mirovinu.

Iza njega je nevjerojatna karijera i tko zna koliko bi još turnira i trofeja osvojio da nije imao velikih problema s ozljedama.

"Realnost je da je bilo vrlo teško, posebno posljednje dvije godine i nisam mogao igrati na svom maksimumu. Ovo je teška odluka i trebalo mi je vremena da je donesem, ali u životu sve ima svoj početak i kraj."

Posljednje dvije godine Nadal je pokušavao uhvatiti pravu formu, mučio se s brojnim tretmanima, operacijama, treninzima, oporavcima, ali tijelo mu nije dopuštalo da igra kao nekada i u konačnici je odlučio završiti priču.

Imao je želju nastupiti na nekim velikim turnirima i u 2025. godini, međutim pokazalo se kako to neće biti moguće te je donio tešku odluku.

22 osvojene Grand Slam titule, među njima čak 14 Roland-Garrosa u razdoblju od 2005. do 2022. godine. Posljednje dvije godine skupio je ukupno tek 23 meča. Dvije godine nakon Rogera Federera umirovljuje se i Rafael Nadal, Novak Đoković ostaje još jedini aktivan od velike trojke koja je obilježila moderan tenis. test

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!