Nogomet

Talijani žele nastaviti sa savršenim startom i u Rimu protiv Belgije

Branimir Korać • četvrtak, 10.10.2024.
Talijani žele nastaviti sa savršenim startom i u Rimu protiv Belgije
Foto: EPA

U susretu trećeg kola Lige A Lige nacija Italija dočekuje u Rimu Belgiju. Talijani su trenutno stopostotni s dvije pobjede iz prva dva kola dok je Belgija na polovičnom učinku. Pobjeda u ovom susretu približila bi posve Italiju prema plasmanu u četvrtfinale Lige nacija...

Velika utakmica danas je an rasporedu u Rimu gdje se sastaju Italija i Belgija. Pobjeda Talijane dovodi pred vrata prolaza u četvrtfinale dok bi s druge strane pobjeda Belgije potpuno zakomplicirala situaciju u skupini.

Igraj na Italija - Belgija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U skupini 2 Izrael je autsajder dok se Italija, Belgija i Francuska bore za dva mjesta koja vode u četvrtfinale. Talijani zasad najbolje stoje, ali i dalje je sve potpuno otvoreno.

Italija je sjajno krenula i u gostima svladala Francusku s 3:1 te tako najavila kako ima velike ambicije u ovom natjecanju. Odmah nakon toga igrala je i protiv Izraela, tu je slavila s 2:1 i na najbolji način odradila je prva dva kola.

S druge strane Belgija je ostvarila polovičan učinak. Ona je protiv Izraela glatko slavila s 3:1, a moglo je biti i uvjerljivije da je bilo malo više preciznosti. Zato je u drugom kolu protiv Francuske ipak bila podređena i izgubila s 2:0.

Tko će se uspjeti ovdje nametnuti, bit će bliži pobjedi. Obje reprezentacije su bile neuvjerljive na Europskom prvenstvu ove godine, bilo je određenih promjena ovog ljeta i sve ovo je dobra priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Belgija čini se na tom putu ima više prepreka, nisu svi voljni igrati za reprezentaciju i Belgijci nemaju na raspolaganju najbolji mogući kadar. No, i dalje su dovoljni kvalitetni i dobri da bi mogli stvoriti velike probleme Italiji.

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 20:45

Sudac: Espen Eskas (Norveška)

Prošli dvoboji

2021. godine Italija i Belgija susrele su se dva puta u tri mjeseca razmaka. Italija je slavila u oba susreta, u četvrtfinalu Europskog prvenstva s 2:1 te u susretu za treće mjesto u Ligi nacija s 3:1.

Prognoza

Talijani su trenutno u boljem stanju i s razlogom su favoriti u ovom dvoboju. Belgija je bez Courtoisa, Lukakua, Tedesco slaže novu Belgiju, a to nikada nije lagan proces. test

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!