Tenis

Sinner bez većih problema preko ozlijeđenog Medvjedeva do polufinala

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 10.10.2024.
Sinner bez većih problema preko ozlijeđenog Medvjedeva do polufinala
Foto: EPA

Najbolji tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner pobijedio je petog s ATP ljestvice, Rusa Danjila Medvjedeva, sa 6:1, 6:4 i postao prvi polufinalist ovogodišnjeg izdanja ATP Masters 1000 turnira u Šangaju.

Bio je to već njihov 14. međusobni dvoboj ove dvojice tenisača, a 13. na tvrdoj podlozi. Sinner je tek ovom pobjedom uspio izjednačiti rezultat na 7:7, jer je Medvjedev imao 6:0 u razdoblju od 2020. do turnira u Pekingu 2023., gdje je Talijan po prvi put uspio svladati Rusa.

Igraj na mečeve Masters 1000 turnira u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjih godinu dana Sinner ima 7:1 protiv Medvjedeva koji je slavio samo u njihovom četvrtfinalnom dvoboju u Wimbledonu, jedinom koji nisu odigrali na tvrdoj podlozi.

Sinner je u Šangaju potpuno nadigrao Medvjedeva, iskoristivši i probleme s ramenom koji su mučili ruskog tenisača. Talijan je projurio kroz prvi set, napravio 'break' za 3:2 u drugom te suparniku dao jedinu priliku za oduzimanje servisa kad je kod 5:4 servirao za pobjedu. Sinner se izvukao dobrim servisom i drugu meč-loptu pretvorio u 63. pobjedu u ovoj sezoni (63-6).

Ona mu je donijela 11. polufinale na ovogodišnjim turnirima. Za mjesto u finalu Talijan će se boriti protiv boljeg iz dvoboja drugog tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza, i Čeha Tomaša Machača (ATP - 33.). test

ATP Šangaj, četvrtfinale
Jannik Sinner (Italija, 1) - Danjil Medvjedev (5) 6:1, 6:4

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!