Tenis

Federer, Ronaldo i Mbappé poslali poruku Nadalu nakon što je objavio da odlazi u mirovinu

HINA, Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Federer, Ronaldo i Mbappé poslali poruku Nadalu nakon što je objavio da odlazi u mirovinu
Foto: EPA

Nakon više od 20 godina profesionalne karijere, Rafael Nadal odlazi u igračku mirovinu. Španjolac je to objavio u četvrtak, a sa svih strana stižu brojne reakcije i poruke za legendarnog tenisača kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena...

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Rafael Nadal u četvrtak je objavio da na kraju sezone odlazi u igračku mirovinu. Na tu su vijest reagirali mnogi sportaši i javne osobe koje su legendarnom Španjolcu poželjele sve najbolje.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal je u četvrtak objavio kako će mu zadnji nastup u karijeri biti tijekom završnog turnira Davis Cupa u Malagi od 19. do 24. studenoga.

Legendarni ljevoruki Španjolac karijeru završava s 22 pojedinačna Grand Slam naslova u 30 finala i s nevjerojatnih 14 trofeja osvojenih na Roland-Garrosu, na kojem je ostvario 112 pobjeda uz samo četiri poraza.

Osvojio je 92 naslova u pojedinačnoj konkurenciji i još 11 u parovima na ATP Touru. Do broja jedan na pojedinačnoj ATP ljestvici prvi put je došao u kolovozu 2008., a na vrhu je proveo ukupno 209 tjedana.

Ima zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji iz Pekinga 2008., a osvojio je zlato i u parovima 2016. u Rio de Janeiru s Marcom Lopezom. Sa španjolskom reprezentacijom je četiri puta trijumfirao u Davis Cupu (2004., 2009., 2011. i 2019.), natjecanju na kojem će i završiti svoj igrački put.

"Kakva karijera, Rafa! Uvijek sam se nadao da ovaj dan nikada neće doći. Hvala ti na nezaboravnim uspomenama i svim tvojim postignućima u igri koju volimo. Bila mi je apsolutna čast", napisao je Švicarac Roger Federer, vječiti rival i prijatelj Španjolca, na Instagramu.

Oglasio se i jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Portugalac Cristiano Ronaldo: "Tvoja predanost, tvoja strast i tvoj nevjerojatan talent nadahnuli su milijune ljudi diljem svijeta. Bila mi je čast pratiti tvoje putovanje i smatrati te svojim prijateljem."

Javila se i ikona španjolskog nogometa Andres Iniesta, koji je sam prije nekoliko dana objavio da odlazi u igračku mirovinu:

"Čestitam ti na tvojoj iznimnoj karijeri i nasljeđu koje ostavljaš iza sebe."

Nadalu, koji je često bio gost Real Madrida, je na sjajnoj karijeri čestitao i francuski nogometaš Kylian Mbappé:

"Čestitam na tvojoj karijeri, Rafa, ti si primjer kao igrač i kao osoba. Uživaj u svojoj mirovini, uvijek ćeš biti legenda."

Bivši španjolski biciklist Alberto Contador na X-u je zahvalio Nadalu na svemu što je dao sportu:

"Puno ti hvala na svemu što si nam dao zahvaljujući svom trudu i odricanju tijekom toliko godina."

Vodeći tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner je poručio kako je Nadal nevjerojatna osoba:

"On je nevjerojatna osoba. Naučio nas je kako se ponašati na terenu, kako rješavati situacije na terenu. Također nas je naučio da ostanemo skromni, da se ne mijenjamo s uspjehom."

"Imali smo svoje razlike, ali ti si bio vraški dobar ratnik. Želim ti sve najbolje u svemu što dolazi", poručio je australski tenisač Nick Kyrgios na X-u.

"Ti si me natjerao da zavolim tenis", kazao je španjolski nogometni vratar David de Gea.

Nadala, kojeg Španjolci smatraju jednim od najvećih sportaša u povijesti, hvale i mediji.

"Ovo je trenutak za kojeg nismo željeli da se dogodi, riječi koje nismo željeli čuti i još uvijek ne želimo vjerovati" piše Marca.

"Hvala ti Rafa što si na sve četiri strane svijeta činio Španjolce ponosnima", doda je AS.

Nadalu se zahvalio i njegov omiljeni nogometni klub, Real Madrid:

"Real Madrid, njegov predsjednik i njegov upravni odbor žele pokazati svoje divljenje i naklonost jednoj od najvećih legendi španjolskog i svjetskog sporta svih vremena. Rafa Nadal je izvor ponosa za našu zemlju i primjer osnovnih vrijednosti sporta, s kojima je iskovao cijelu svoju izvanrednu karijeru."

"Jedan od najvećih sportaša koje je naša zemlja dala. Hvala ti za sve titule i ponos koji si nam pružao. Molimo te da nam još jednom omogućiš da uzviknemo: VAMOS RAFA!!" objavila je španjolska nogometna reprezentacija. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!