Nogomet

Dinamo jedva izvukao pobjedu kod četvrtoligaša, povratnik se ozlijedio, a Oliveras napokon debitirao

Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Dinamo jedva izvukao pobjedu kod četvrtoligaša, povratnik se ozlijedio, a Oliveras napokon debitirao
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo je u Svetom Martinu na Muri odigrao prijateljsku utakmicu protiv domaćina Poleta koji nastupa u 3. HNL Sjever, četvrtom rangu hrvatskog nogometa. Modri su imali velikih problema s motiviranim domaćinima, posebno u drugom dijelu, ali na kraju su uspjeli pobijediti...

Reprezentativnu stanku Nenad Bjelica odlučio je iskoristiti za mini pripreme u Međimurju. Dinamo je već nekoliko dana trenirao u Svetom Martinu na Muri, a u četvrtak je odigrao prijateljsku utakmicu protiv domaćeg Poleta koji nastupa u 3. HNL Sjever, četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Modri su istrčali u respektabilnom sastavu, Mauro Perković vratio se u početnu postavu prvi puta nakon ljetnih priprema jer je posljednja dva mjeseca izbivao zbog ozljede. Priliku je dobio i Jan Oliveras, lijevi bočni koji je ljetos stigao iz Rome, ali do danas nije dobio ni minute.

Od rekonvalescenata zaigrao je i Sadegh Moharrami koji se oporavio od teške ozljede prednjih križnih ligamenata, a u prvih 11 bio je i senegalski veznjak Fallou Faye koji se u rujnu priključio Dinamovim juniorima.

Igrali su još Josip Mišić, Luka Stojković, Marko Rog, Sandro Kulenović, Juan Cordoba i Maxime Bernauer. Na vratima je bio Ivan Filipović.

Dinamo je očekivano bio bolji u početku utakmice, ali nije djelovao posebno dominantno ni stvarao neke izrazite prilike. Bio je tu dalekometni pokušaj Cordobe, a najveću priliku u prvom dijelu imali su domaćini u 17. minuti kada je Nino Patafta izašao jedan na jedan s Filipovićem, ali vratar Dinama je odlično obranio.

Kulenović je u jednoj situaciji pobjegao domaćoj obrani, prebacio je Dinu Jambresa na vratima, ali lopta je pogodila okvir gola i odbila se u teren.

Dinamo je do vodstva stigao u 36. minuti, Stojković je ubacio iz kuta, Perković je bio najviši u skoku, Jambres je to nekako obranio, ali Kulenović lako s crte glavom posprema loptu u praznu mrežu.

Katastrofalna vijest za Bjelicu je ta što je Perković nezgodno doskočio nakon udarca glavom i nije mogao nastaviti susret. Čini se da se radi o gležnju, što je dobro s obzirom na to da je izbivao zbog ozljede koljena, a vidjet ćemo hoće li ga nova ozljeda ponovno izbaciti s terena tik nakon što se vratio.

U drugom poluvremenu je Bjelica poslao potpuno novi sastav u kojem je uz prvotimce bilo i nekoliko juniora. Ušli su Arijan Ademi, Stefan Ristovski, Dario Špikić i Takuya Ogiwara, Raul Torrente je bio u igri od 40. minute umjesto Perkovića, a napokon je zaigrao i Dino Perić.

Od juniora igrali su Sven Šunta. Anđel Šutalo, Petar Andrić i Tin Miljak, ali Dinamo u drugom dijelu nije izgledao dobro.

Modri su imali ogromnih problema s visokim pritiskom domaćina, a jedini dinamovci koji su zaslužili prolaznu ocjenu su vratar Filipović i Špikić koji je individualnom kvalitetom radio veliku razliku, ali mu je izostalo konkretnosti.

Jasno je da su Modri ovo odradili u drugoj brzini, ali navijači Dinama nisu naviknuti da njihovi ljubimci s ovakvih gostovanja odlaze s minimalnom pobjedom od 1:0.

Polet je odigrao odličnu, vrlo organizirani utakmicu. Patafta, najbolji strijelac 3. HNL Sjever, imao je još koju priliku da se upiše u strijelce. Luka Mezga bio je kreator nekoliko opasnih ubačaja, a i sam je u dva navrata solidno opalio po golu.

Jambres je bio dobar na vratima, Marko Šarić također je imao nekoliko lijepih poteza, a mogao je i sam biti strijelac nakon što su dinamovci zaspali na udarcu iz kuta, ali bivši junior Rijeke je loptu poslao preko gola.

Sve u svemu, barem iz perspektive neutralnog promatrača, Bjelica nikako ne može biti zadovoljan viđenim i sigurno će to poručiti svojim igračima. Neki su danas možda otvorili, a neki zatvoriti svoja vrata.

Dinamovci će sada dobiti nekoliko dana slobodno, a od drugog tjedna kreću s pripremom utakmica protiv Istre 1961 i Red Bull Salzburga. test

Prijateljska utakmica:
Polet Sveti Martina na Muri – Dinamo 0:1

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!