Tenis

Alcaraz iznenađujuće ispao u Šangaju, a nakon meča ostao šokiran Nadalovom odlukom

HINA, Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Alcaraz iznenađujuće ispao u Šangaju, a nakon meča ostao šokiran Nadalovom odlukom
Foto: EPA

Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz iznenađujuće je poražen u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju od Čeha Tomaša Machača u dva seta. Španjolac je nakon poraza prokomentirao odluku Rafaela Nadala koji se nakon njihovog zajedničkog nastupa na Davis Cupu povlači iz tenisa...

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz zaustavljen je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, bolji je od njega bio Čeh Tomaš Machač.

Igraj na mečeve Masters 1000 turnira u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

33. igrač svijeta slavio je sa 7:6 (5), 7:5 i tako izborio polufinalni dvoboj protiv Talijana Jannik Sinnera, prvog tenisača na svijetu. U preostala dva četvrtfinala će se sastati Srbin Novak Đoković protiv Čeha Jakuba Menšíka te Amerikanac Taylor Fritz i Belgijanac David Goffin.

U vrijeme dok je Alcaraz igrao težak meč protiv odličnog Machača teniski i sportski svijet je prodrmala objava Rafaela Nadala u kojoj je legendarni španjolski tenisač najavio odlazak u mirovinu nakon ovogodišnjeg Davis kupa.

“Nisam ništa znao o toj namjeri Nadala. Šokirala me vijest i bolno je čuti da će Nadal otići iz tenisa kojeg toliko voli“, rekao je Alcaraz koji je s Nadalom ove godine igrao u paru na Olimpijskim igrama u Parizu, a zajedno će biti i u španjolskoj momčadi na Davis Cupu gdje će Nadal po posljednji put biti kao igrač na teniskom terenu.

“Rafa je moj idol. On je vjerojatno i glavni razlog što sam poželio biti profesionalni tenisač. Njegovo je nasljeđe neponovljivo. On je uzor na mnogim razinama, ne samo na sportskom planu. Uživao sam u Nadalu. Nedostajat će svima, nevjerojatno je koliko će mi nedostajati“, poručio je Alcaraz.

Ljubitelji tenisa porazom Španjolca uskraćeni su za još jedan sraz njega i prvog igrača svijeta Jannika Sinnera. Oni su nedavno u finalu Pekinga odigrali fenomenalna meč, a njihovo rivalstvo trebalo bi obilježiti budućnost sporta. test

ATP Šangaj, četvrtfinale:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 1) - Tomaš Machač (Češka, 30) 6:7 (5), 5:7

FOTO: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!