Ostali sportovi

Mladostaši pružili solidan otpor, ali Austrijanci ponovno prejaki

Sportnet, Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Mladostaši pružili solidan otpor, ali Austrijanci ponovno prejaki
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon poraza u Innsbrucku prije tjedan dana, odbojkaši Mladosti su u uzvratu u Zagrebu protiv favorizirani Austrijanaca pružili puno bolji otpor, ali su svejedno izgubili i tako ostali bez mogućnosti da se kvalificiraju u Ligu prvaka te svoj nastup nastavljaju u CEV Kupu...

Odbojkaši Mladosti nažalost nisu uspjeli u nakani da se plasiraju u završni krug kvalifikacija za CEV Ligu prvaka, poraženi su i u uzvratnom susretu u Domu odbojke od austrijske momčadi Hypo Tirol Innsbruck s 1-3 (23:25, 25:20, 18:25, 17:25), nakon 99 minuta igre.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostaši će tako nastaviti svoj europski put u Kupu CEV.

No, za razliku od prvog susreta u Austriji, gdje su glatko izgubili s 0-3, u ovoj su utakmici pokazali puno bolju igru i zapravo mogu biti, unatoč porazu, ipak zadovoljni prikazanim.

Već su u prvom setu pokazali domaći da će skupo prodati svoju kožu. Poveli su s 10:6 serijom 4-0, no Austrijanci su stigli do egala na 13:13, poveli s 15:14 i od tada držali rezultatsku prednost.

Uveo je trener Mladosti Gačič umjesto Eckera mladog Repeka, pokazalo se to kao puno bolje rješenje, no nažalost nisu domaći uspjeli ponovno napraviti preokret.

Poenom kroz sredinu Innsbruck je uzeo set s 25:23. U tom setu Mladostaše su koštale njihove pogreške, njih deset prema samo tri koliko su napravili gosti.

Vidjeli su domaći da se s Austrijancima i te kako može biti konkurentan u igri, pa su u drugom setu odigrali još agilnije. Igralo se poen za poen, nitko nije imao veću prednost do pred kraj seta.

I tada je Mladost, na servise Chandrinosa, od 18:20 stigla do 25:20 serijom 7-0. Nakon dva seta Mladost je imala prednost u bloku, 7-3, i poenima u napadu, 26-21.

Ali, nažalost, nisu izdržali do kraja meča, u trećem su gosti pojačali tempo, i nakon 25 minuta dobili set s 25:18, dovoljno za jedan bod i prolaz u posljednji krug kvalifikacija Lige prvaka.

Domaći nisu izdržali do kraja, nakon tri seta imali su već 24 pogreške, a gosti su i bolje servirali, 7-4. U tom je setu Gačič u igru uvodio i Stankovića, Mičetića i Đurovića.

Na kraju je četvrti set bio samo formalnost, dobili su ga odbojkaši Innsbrucka s 25:17 za 24 minute.

Po završetku utakmice statistika je pokazala da je Mladost bila bolja u bloku (12-7), a Innsbruck u poenima u napadu (43-45), servisu (10-8) te pogreškama (22-32).

Jovović je na kraju bio najučinkovitiji s 15 poena, Chandrinos je imao 12, Jakopec i Repek po 7, Močić 6, Đurović i Perić 5, te Ecker i Mičetić po 2.

Srednji bloker Stipe Perić na kraju je rekao:

“Čestitam Innsbrucku na pobjedi, za nas ovaj poraz ima malo gorak okus jer smo se stvarno trudili, ginuli i borili za svaku loptu. No, na kraju je ipak presudila njihova kolektivna kvaliteta, bili su bolji, a mi ćemo ove europske utakmice iskoristiti da budemo što bolji tim u nastavku sezone.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!