Ostali sportovi

Mladostašice pobijedile Gacko i vratile Ligu prvaka u Zagreb!

Sportnet, Mario Borko • petak, 11.10.2024.
Mladostašice pobijedile Gacko i vratile Ligu prvaka u Zagreb!
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Velik dan za hrvatsku odbojku. Odbojkašice Mladosti pobijedili su u kvalifikacijama za Ligu prvaka ekipu Gackog i u uzvratu i tako vratile najelitnije europsko natjecanje u Zagreb nakon dugo godina...

Nakon dugo godina ljubitelji odbojke u Zagrebu i Hrvatskoj imat će priliku uživo gledati utakmice CEV Lige prvakinja, jer su Mladostašice, aktualne državne prvakinje, pobijedile i u uzvratu predstavnice BiH, ekipu Gackog, s 3-1 (25:20, 22:25, 25:16, 25:20, 25:17), u utakmici koja je potrajala 94 minute.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Velika pobjeda i povijesni iskorak ove generacije koje će sada imati prilike odmjeriti snage s najjačim europskim klubovima. Tako će Mladost u skupini A CEV Lige prvakinja igrati s ekipama talijanskog Conegliana, bugarske Maritze Plovdiv i poljskog Rzeszowa. Prvi će susret odigrati 7. studenoga u Coneglianu.

U prvom su setu ovog uzvrata domaće agresivno krenule u meč, povele 5:1, imale 14:10 i 21:17, sve do 25:20 nakon 23 minute igre. U tom prvom setu domaće su imale tri poena blokom i dva as servisom dok su te kolone u statistici gošći ostale prazne.

Valjda ih je ta dobra igra malo uljuljkala jer su malo opuštenije ušle domaće u drugi set, u kojem su od starta prepustile Gackom inicijativu. Rezultiralo je to sa 7:3 i 13:7 gošći, koje su vodile i s velikih plus (17:9).

Trener Mladosti Darko Nojić do tada je već iskoristio dva time outa, a potom u igru uveo i srednju blokericu, reprezentativku Mirtu Freund umjesto Rite Bogadi Pantelić.

Igra se tek tada stabilizirala, napravile su domaće seriju 10-2 do izjednačenja od 19:19, čak i povele 22:21, da bi posljednja četiri poena otišla ipak na stranu gošći, uz dva kuhanja, jedan as i blok-out.

Zato je treći ponovno bio kontroliran od strane domaćih igračica, koje su povele 3:0, 13:7 i 20:13, sve do konačnih 25:20 nakon 27 minuta igre. Dva seta, jedan bod, i to je bilo dovoljno Mladostašicama za veliko veselje, jer su time već osigurale CEV Ligu prvakinja.

Nakon posljednjeg poena u tom setu u teren su utrčale sve igračice jedna drugoj u zagrljaj.

Bez obzira na to utakmica se, naravno, morala odigrati do kraja, pa je u četvrtom setu trener Mladosti malo izmijenio sastav. Na poziciji organizatorice igre umjesto Prkačin ušla je Vrban, a umjesto primačice-pucačice Ištuk zaigrala je Koraca. Mladost je povela 5:3 i 10:5, gošće su sredinom tog perioda igre izjednačile na 14:14, da bi domaće otišle na 16:14 i konačnih 25:17 za 22 minute. Bio je to ujedno i najkraći odigrani set.

Statistika je na kraju pokazala svu dominaciju hrvatskih prvakinja: poeni u napadu 48-41 te posebno jaki blok, 14-4. U servisima nešto bolje Gacko (6-5), koje je napravilo 30 a Mladost 31 pogrešku.

Leonarda Grabić s 25 poena najučinkovitija kod domaćih (tri bloka), Tonka Bošnjak dodala je 11, Aurora Papac osam (tri bloka), Ana Ištuk šest, Ana Prkačin i Mirta Freund pet, Andrea Koraca četiri te po jedan poen Marija Vrban i Rita Bogati Pantelić.

Darko Nojić, trener Mladosti poslije utakmice je kazao:

“Jedno lijepo otvaranje sezone, prošli smo u grupnu fazu Lige prvakinja. Čestitke mojoj ekipi i stožeru, ali i čestitke ekipi Gackog na borbenosti. Dobro smo se pripremili za utakmicu, imali smo malih poteškoća tamo u otvaranju, ali kada smo se posložili pokazali smo svoju pravu igru. Ovdje smo pred našom publikom koja nas je bodrila otišli do kraja, do lige prvaka.”

Ana Ištuk, kapetanica ekipe, dodala je:

“Čestitke suigračicama, stožeri i upravi, ovo je ogroman korak za nas, ogroman uspjeh. Imali smo jako težak pripremni period, mislim da smo odradili najbolje što smo mogli. Krenuli smo u prvom setu po dogovoru, u drugom smo doduše malo pali, ali smo u trećem odlučili da zatvaramo to poglavlje i da idemo u Ligu prvakinja. Evo, na kraju smo sretne zbog pobjede i izborenog nastupa u najjačem europskom klupskom natjecanju.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!