Nogomet

Brazil preokretom do važne pobjede, Argentina do boda na kišom natopljenom terenu

Petar Jenjić • petak, 11.10.2024.
Brazil preokretom do važne pobjede, Argentina do boda na kišom natopljenom terenu
Foto: EPA

Odigrane su četiri utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Brazil je napravio preokret na gostovanju kod Čilea, Argentina uzela bod protiv Venezuele, dok je Bolivija s igračem manje svladala Kolumbiju...

Do nove pobjede, kojom je stigla do 12 bodova i šestog mjesta na ljestvici, došla je Bolivija koja je s igračem manje svladala drugoplasiranu Kolumbiju. Završilo je 1:0, a Kolumbijci nisu iskoristili remi Argentine i preuzeli prvo mjesto.

Igraj na UEFA Ligu nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolivija je ostala s igračem manje u 21. minuti kada je izravan crveni karton zaradio Hector Cuellar. Međutim, pobjedu Boliviji donio je Miguelito, prekrasnim pogotkom u rašlje u 58. minuti.

Nakon poraza od Kolumbije, Argentina drugo uzastopno kolo ne zna za pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na gostovanju kod Venezuele odigrala je 1:1, ali ostala na vrhu s 19 bodova.

Na kišom natopljenom travnjaku u Maturinu gosti su poveli u 13. minuti sretnim i spretnim pogotkom Nicolasa Otamendija. Venezuela je do boda stigla golom iskusnog Salomona Rondona nakon ubacivanja Yefersona Sotelda.

S obzirom na igre u ovim kvalifikacijama, Brazilu je visio odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali Selecao je sinoć upisao važnu pobjedu kojom je stigao na 13 bodova i četvrto mjesto kvalifikacija.

Na gostovanju kod Čilea slavio je nakon preokreta s 1:2, a sve je krenulo idealno za domaćina koji je poveo u drugi minuti preko Eduarda Vargasa. U završnici poluvremena Brazil je poravnao pogotkom Igora da Cruza.

Rezultat se nije mijenjao sve do 89. minute kada se za udarac izborio Luiz Henrique i prekrasno pogodio iskosa s 15 metara u suprotni kut.

Dvoboj Ekvadora i Paragvaja završio je bez pogodaka. Domaćin sada ima 12 bodova, kao i Bolivija, dok je Paragvaj ostao na dva boda manje. test

Kvalifikacije za SP:
Bolivija - Kolumbija 1:0
Ekvador - Paragvaj 0:0
Venezuela - Argentina 1:1
Čile - Brazil 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!