Nogomet

Njemačka na Bilinom Polju traži nove bodove

Petar Jenjić • petak, 11.10.2024.
Njemačka na Bilinom Polju traži nove bodove
Foto: EPA

Njemačka nogometna reprezentacija traži novu pobjedu u Ligi nacija. U ozljedama išaranom sastavu stiže u goste Bosni i Hercegovini koja već dugo nije upisala pobjedu...

Uzbuđenja u Ligi nacija nastavljaju se i večeras kada je na rasporedu novih osam utakmica. Jedna od njih, u Ligi A, igra se u Zenici gdje će Bosna i Hercegovina biti domaćin Njemačkoj. Dvoboj počinje u 20:45 sati, a prvi sudac dvoboja bit će Francuz Francois Letexier.

Igraj na BiH - Njemačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Računajući natjecateljske i prijateljske utakmice, Bosna i Hercegovina bila je na nizu od sedam poraza, što je prekinuto u prošlom reprezentativnom ciklusu. Nakon golijade i visokog poraza od Nizozemske (5:2), upisan je remi bez pogodaka na gostovanju kod Mađarske u Budimpešti.

U kadru reprezentacije nastupa nekoliko igrača iz Bundeslige, predvođeni Ermedinom Demirovićem iz Stuttgarta, a tu su i Nikola Vasilj iz St. Paulija, Armin Gigović iz Holstein Kiela, kao i novi napadač Hoffenheima Haris Tabaković. U kadru će biti i Edin Džeko, dok će obranu učvrstiti Sead Kolašinac.

S druge strane, Elf je u prve dvije utakmice novog ciklusa osvojio četiri boda. Prvo je pregazio Mađarsku s 5:0, a čak tri strijelca s te utakmice neće nastupiti danas: Jamal Musiala, Niclas Füllkrug i Kai Havertz. Uslijedilo je gostovanje kod Nizozemske i remi od 2:2.

Njemačka ima dosta problema s ozljedama, Julian Nagelsmann nešto će morati miksati, a za dvoboje protiv BiH, ali i Nizozemske za tri dana, neće konkurirati: Jamal Musiala, Benjamin Henrichs, Kai Havertz, Robin Koch, David Raum, Niclas Füllkrug i Marc-André ter Stegen. Na gol će stati Alexander Nübel, vratar Bayerna na posudbi u Stuttgartu, kojem će to biti debi za reprezentaciju.

Bosna i Hercegovina neće moći računati na Amara Dedića, a izbornik Sergej Barbarez najavio je poneko iznenađenje u početnoj postavi. Koja će to biti, saznat ćemo večeras.

Što su rekli

Sergej Barbarez, izbornik BiH: "Kreće utakmica, priprema i analiza. Puno vremena provodimo ispred televizije, idemo u detalje. Spremili smo plan kako želimo igrati, kao i plan B, ali sve ovisi od razvoja situacije na terenu. Da ne ulazim u taktiku previše, možda bude i poneko iznenađenje u početnoj postavi."

Julian Nagelsmann, izbornik Njemačke: "Ne znamo još kako će ozljede utjecati na nas. Kao trener se uvijek možete žaliti na to ili usvojiti produktivnu perspektivu. Sad se radi o tome da se pozitivno raspoloženje s Europskog prvenstva prenese na nove igrače i one koji do sada nisu imali priliku toliko igrati."

Mjesto, vrijeme, suci

Bilino Polje, Zenica, 20:45

Sudac: Francois Letexier (Francuska)

Nedostaju

BiH: Dedić (ozljeda)

Njemačka: Musiala, Henrichs, Havertz, Koch, Raum, Füllkrug, ter Stegen (ozljede)

Zadnji susret

U prijateljskoj utakmici, odigranoj početkom lipnja 2010. godine, Njemačka je slavila rezultatom 3:1.

Prognoza

Unatoč nedostatku nekoliko važnih igrača, Njemačka večeras ne bi trebala imati prevelikih problema doći do pobjede. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Njemačka
Mađarska-:-Nizozemska
1Njemačka 27:2+54
2Nizozemska 27:4+34
3Bosna i Hercegovina 22:5-31
4Mađarska 20:5-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Njemačka
Mađarska-:-Nizozemska
1Njemačka 27:2+54
2Nizozemska 27:4+34
3Bosna i Hercegovina 22:5-31
4Mađarska 20:5-51

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!