Tenis

Veliki preokret Mektića i Koolhofa za finale Mastersa!

Petar Jenjić • petak, 11.10.2024.
Veliki preokret Mektića i Koolhofa za finale Mastersa!
Foto: Damir Senčar/HINA

Nikola Mektić izborio je finale Masters turnira u Šangaju u konkurenciji parova. S Wesleyjem Koolhofom svladao je Santiaga Gonzalesa i Edouarda Roger-Vasselina…

Odličan meč odigrao je Nikola Mektić u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom i izborio finale Masters turnira u Šangaju. Preokretom su svladali Meksikanca Santiaga Gonzalesa i Francuza Edouarda-Roger-Vasselina u tri seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavili su sa 6:7, 6:4, 10:6 nakon jednog sata i 51 minute provedene na terenu. Hrvatskom tenisaču ovo je 11. finale na nekom Mastersu, a prvo u Šangaju. Do sada ima osam osvojenih titula.

Vidjeli smo po jedan break sa svake strane u prvom setu, a francusko-meksička kombinacija u tie-breaku je slavila sa 7:3 pa odlično krenula u drugi set.

Naime, Gonzales i Roger-Vasselin poveli su s 3:0, ali do kraja seta dobili su samo jedan gem. Mektić i Koolhof u produženom tie-breaku slavili su s 10:6.

Hrvatskom tenisaču ovo je čak 46. finale karijere u konkurenciji parova, a do sada je upisao 28 pobjeda i 17 poraza u mečevima za trofej.

Za novu titulu igrat će protiv boljih iz dvoboja: Adam Pavlasek/Jean-Julien Rojer - Maximo Gonzales/Andres Moltenitest

Masters Šangaj, polufinale:
Mektić/Koolhof - Gonzales/Roger-Vasselin 6:7 (3), 6:4, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!