Tenis

Organizatori trljaju ruke: Dvije Kineskinje u polufinalu WTA turnira u Wuhanu

Branimir Korać, HINA • petak, 11.10.2024.
Organizatori trljaju ruke: Dvije Kineskinje u polufinalu WTA turnira u Wuhanu
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice WTA turnira u Wuhanu. Na oduševljenje domaćina, dvije Kineskinje, Zheng Qinwen i Wang Xinyu, izborile su ulazak među četiri najbolje...

Olimpijska pobjednica Zheng Qinwen (WTA - 7.) i njena sunarodnjakinja Wang Xinyu (WTA - 51.) borit će se pred domaćim navijačima za mjesto u finalu WTA 1000 turnira u kineskom Wuhanu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje su do četvrtfinalnih pobjeda došle u tri seta, a Wang je pritom i spasila dvije meč-lopte protiv Ruskinje Jekaterine Aleksandrove (WTA - 33.) koju je svladala sa 4:6, 7:5, 7:6 (6). Ruska tenisačica vodila je 5:3 u odlučujućem setu, kod 5:4 propustila prvu meč-loptu (40:30), a drugu kod vodstva 6:5 u 'tie-breaku'. No, 23-godišnja Wang Xinyu je nizom od tri poena došla do pobjede i svog petog polufinala na WTA Touru. Wang još uvijek čeka na svoje prvo finale.

Zheng Qinwen je u dvoboju finalistica na ovogodišnjim Grand Slam turnirima pobijedila Talijanku Jasmine Paolini sa 6:2, 3:6, 6:3. Olimpijska pobjednica i finalistica Australian Opena tako je protiv finalistice Roland Garrosa i Wimbledona izborila mjesto u kineskom polufinalu.

Druga i četvrta tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Amerikanka Coco Gauff, spriječile su moguće poljsko polufinale u gornjem dijelu ždrijeba. Dvostruka pobjednica Wuhana, Arina Sabalenka, svladala je 27. igračicu svijeta Magdalenu Frech sa 6:2, 6:2 i tako ostala neporažena u nastupima na ovom turniru (15:0).

Sabalenka će se za svoje treće finale u Wuhanu boriti protiv Coco Gauff koja je pobijedila 45. tenisačicu svijeta Magdu Linette sa 6:0, 6:4. test

WTA Wuhan - četvrtfinale:
Arina Sabalenka (1) - Magdalena Frech (Polj) 6:2, 6:2
Coco Gauff (SAD/4) - Magda Linette (Polj) 6:0, 6:4
Zheng Qinwen (Kin/5) - Jasmine Paolini (Ita/3) 6:2, 3:6, 6:3
Wang Xinyu (Kin) - Jekaterina Aleksandrova 4:6, 7:5, 7:6(6)

FOTO: EPA/JESSICA LEE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!