Nogomet

Peruanci stigli do prve pobjede i produbili krizu Urugvajaca

Mario Borko • subota, 12.10.2024.
Peruanci stigli do prve pobjede i produbili krizu Urugvajaca
Foto: EPA

Noćas je odigran posljednji susret devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Peruanci, koji su do ove utakmice bili bez pobjede, su srušili Urugvaj koji je nakon odličnog razdoblja sada produbio svoju krizu na sedam utakmica bez pobjede u 90 minuta...

U noći s petka na subotu odigrana je posljednja utakmica devetog kola CONMEBOL kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Peruanci, koji su još uvijek čekali svoju prvu pobjede, napokon su je i dočekali i to protiv favoriziranog Urugvaja. Peru je u standardno tvrdoj južnoameričkoj utakmici slavio s 1:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvaj je stigao kao favorit, iako od grupne faze Copa Americe ne zna za pobjedu (dva puta je slavio na jedanaesterce), ali Peru je bio malo bolji i to ga je nagradilo u završnici.

Prvi su zaprijetili gosti, točnije Darwin Nunez koji je u 14. minuti glavom pucao preko gola. Pred sam kraj poluvremena Sergio Pena je zaprijetio golu Urugvaja. Isti je igrač imao prvi priliku i u nastavku, ali je pogodio vanjski dio mreže.

je nakon prodora u 80. minuti stvorio najbolju priliku za goste, ali je pucao slabašno po sredini gola. Sve je vodilo ka remiju, ali u 88. zabija za erupciju oduševljenja na stadionu.

Nakon udarca iz kuta, Luis Ramos je ostao ležati tražeći kazneni udarac, ali Peru je nastavio s akcijom, Urugvajci su se loše postavili na ubačaj Pera Quispea s desne strane, ali Miguel Araujo je naletio poput vlaka i od vratnice pogodio za važna tri boda.

Peru je pobjedom stigao do šestog boda i tako skočio na deveto mjesto, posljednji je sada Čile s jednim manje, a osmi Paragvaj ima deset bodova. Šesto mjesto, koje sigurno vodi na SP drži Bolivija 12, a u dodatne kvalifikacije bi trenutno išla Venezuela s 11.

Pred Peruancima je vrlo težak zadataka dostići konkurenciju, a za nekoliko dana gostuju kod Brazila.

Urugvaj je ostao treći s 15 bodova, četiri manje od vodeće Argentine i jedan manje od Kolumbije. Urugvajci su odlično krenuli u kvalifikacije, ali u zadnje tri utakmice protiv Paragvaja, Venezuele i sada Perua osvojili su samo dva boda.

Za tri dana bit će domaćini Ekvadoru. test

CONMEBOL kvalifikacije, 9. kolo:
Peru - Urugvaj 1:0

FOTO: EPA/WILLIAM PURNELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!