Rukomet

Sjajna Dalmatinka prošla u sljedeću rundu Europskog kupa

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 12.10.2024.
Sjajna Dalmatinka prošla u sljedeću rundu Europskog kupa

Do nove pobjede i prolaska u 1/16 finala Europskog kupa stigle su rukometašice Dalmatinke koje su i u uzvratnom dvoboju slavile protiv banjalučkog Borca...

Rukometašice Dalmatinke pobijedile su banjalučki Borac 22:31 u 1/32 finala EHF Europskog kupa i tako si osigurale nastup u sljedećem kolu toga natjecanja. Podsjećamo, rukometašice iz Ploča pobijedile su i u prvom susretu ekipu iz BiH minimalnih 23:24.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dalmatinka je od početka nametnula svoj ritam i tempo utakmice te vodila veći dio prvog poluvremena. Nije to bila velika prednost, ali je donosila psihološku prednost i podizala samopouzdanje hrvatskim predstavnicama. Borac je uspio doći do svoje prve prednosti u 23. minuti kada je poveo 9:8. Nešto kasnije, imale su domaće i dva pogotka viška, ali je s tri pogotka u nizu sjajna Dalmatinka ostala karakterno čvrsta i sjajnom završnicom s tri pogotka u nizu na predah odnijeti minimalnu prednost (10:11).

To se pokazalo jako važnim u nastavku jer rukometašice koje vodi Ivan Jerković za samo sedam minuta uspijevaju napraviti seriju od 2:5, pobjeći na plus četiri (13:17) te si kupiti mogućnost poneke pogreške.

Nakon desetak minuta igre pogodak za pogodak i pametnog trošenja vremena, sastav iz Ploča je sredinom poluvremena dočekao novu lijepu seriju od četiri pogotka u nizu i čini se definitivno prelomio susret.

Devet minuta prije kraja Dalmatinka je na devet razlike, a to znači da bez većeg stresa samo treba privesti susret kraju. Tako je i bilo. Završilo je 22:31.

S devet pogodaka Ema Barbir bila je prvo ime pobjednica, a sedam pogodaka postigla je Iva Bule. Kod domaćina najbolja Milana Railić sa šest pogodaka. Ukupno 12 obrana imala je junakinja prvog susreta Darjana Vukliš.

Nakon pobjede Podravke Vegete u Rumunjskoj, to je još jedna lijepa vijest za hrvatski klupski ženski rukomet. test

EHF Europski kup, 1/32 finala:
Borac - Dalmatinka 22:31

Tekst i foto: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!