Nogomet

Portugalci pomogli Hrvatskoj, majstorija Mitrovića u pobjedi Srbije

Petar Jenjić • subota, 12.10.2024.
Portugalci pomogli Hrvatskoj, majstorija Mitrovića u pobjedi Srbije
Foto: EPA

Odigrano je još sedam utakmica u Ligi nacija. Ističe se pobjeda Portugala protiv Poljske, Srbija je bila bolja od Švicarske, dok je Španjolska svladala Dansku...

Liga A

Poljska - Portugal 1:3

Dvoboj koji smo pratili s posebnom pažnjom odigran je u Varšavi gdje je Portugal došao do pobjede protiv Poljske od 1:3 i ostao na maksimalnom učinku. Sada ima devet bodova, tri više od Hrvatske, dok je Poljska uoči dvoboja s Vatrenima na tri boda.

Igraj na Ligu nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su poveli u 26. minuti susreta. Lijepa akcija Portugalaca, Bruno Fernandes glavom je spustio loptu za Bernarda Silvu koji je krasnim udarcem isprve matirao protivničkog vratara.

11 minuta kasnije Portugal je podebljao vodstvo. Sjajan prodor imao je Rafael Leao koji je šutirao s 12 metara, pogodio stativu, a lopta se odbila samo do Cristiana Ronalda koji nije imao pretežak posao skrenuti je u mrežu.

Dobra kombinacija Poljaka donijela im je smanjenje zaostatka u 78. minuti, asistent je bio Kacper Urbanski, a strijelac Piotr Zielinski. Ipak, kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko pobjednika gosti su se pobrinuli u 88. minuti, autogol je nespretno postigao Jan Bednarek.

Srbija - Švicarska 2:0

Prvu pobjedu upisala je Srbija koja je na domaćem terenu u Leskovcu nadigrala Švicarsku s 2:0 i došla na četiri boda. Švicarska ostaje bez bodova na gol razlici 1:8.

Domaćin je poveo u pravo vrijeme, u samoj završnici prvog poluvremena. Nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane, loptu je u mrežu skrenuo Nikola Milenković. Autogol je naknadno upisan Nicu Elvediju.

Oduševljenje na tribinama donio je Aleksandar Mitrović u 62. minuti. Saša Zdjelar uputio je dugu loptu, Mitrović je pretrčao lijep komad terena i spasio da ne ode u aut, a onda napao gol. Sjajno se namjestio na desnu nogu i s 15 metara pogodio rašlje.

Mogli su Švicarci smanjiti zaostatak u 72. minuti iz penala, ali udarac Breela Embola pročitao je i obranio Predrag Rajković.

Španjolska - Danska 1:0

Jedan pogodak bio je dovoljan Španjolskoj za pobjedu u Murciji protiv Danske. Njime su preskočili današnjeg protivnika na prvom mjestu skupine, imaju sedam bodova.

U 79. minuti sjajno je lopta sjela na volej Martinu Zubimendiju koji je matirao Kaspera Schmeichela s 20 metara, a danski vratar sigurno mogao bolje reagirati.

Liga C

Litva - Kosovo 1:2

Do druge pobjede stiglo je Kosovo koje je slavilo na gostovanju kod Litve s 1:2 i ostavilo je na dnu skupine bez boda.

Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Edon Zhegrova u 20. i Ermal Krasniqi u 65. minuti, a poraz je ublažio nekadašnji igrač Gorice, Paulius Golubickas.

Bugarska - Luksemburg 0:0

Bugari i Luksemburžani odigrali su bez pogodaka u Plovdivu. Domaćinu je ovo peti osvojeni bod u ovom izdanju, a gostima prvi.

Bjelorusija - Sjeverna Irska 0:0

Bez pogodaka završio je dvoboj Bjelorusije i Sjeverne Irske odigran u Mađarskoj na neutralnom terenu. Današnji domaćin tako je stigao do pet osvojenih bodova, a Sjeverni Irci imaju jedan manje.

Cipar - Rumunjska 0:3

Rumunji su već nakon 25 minuta igre došli do dva pogotka prednosti. Prvo je poentirao Dennis Man, a nakon njega i Razvan Marin iz penala.

Treći pogodak u mreži Ciprana stigao je u 36. minuti, zabio je Radu Dragusin, a do kraja se rezultat više nije promijenio.

Rumunji su tako u Ligi nacija C došli do treće pobjede u isto toliko utakmica uz gol razliku 9:1. test

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska2:1Škotska
Poljska1:3Portugal
1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska2:1Škotska
Poljska1:3Portugal
1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!