Tenis

Mektić i Koolhof osvojili titulu na Masters 1000 turniru u Šangaju

Branimir Korać • nedjelja, 13.10.2024.
Mektić i Koolhof osvojili titulu na Masters 1000 turniru u Šangaju
Foto: EPA

Wesley Koolhof i Nikola Mektić pobjednici su Masters 1000 turnira u Šangaju. U finalu su u odličnom nastupu svladali Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija s dva puta po 6:4. Ovo im je prva zajednička titula na Masters 1000 turnirima i četvrta ukupno ove sezone...

Odličan tjedan je iza Wesleyja Koolhofa i Nikole Mektića! U Šangaju su otišli do kraja, a posebno impresivno odradili su taj finalni dvoboj protiv Argentinaca Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Koolhof i Mektić nisu imali lagan posao kroz tjedan, ali su najbolji meč odigrali u finalu gdje svladali protivnike koji su ih zaustavili ove godine u Barceloni u četvrtfinalu.

U prva dva svoja servis gema Koolhof i Mektić spasili su po dvije break lopte da bi svoju prvu break priliku iskoristili i to kod 3:3 kada su došli do 15:40. Na servisu za set bilo je manjih problema, Argentinci su imali još dvije break lopte, ali nisu ih iskoristili.

U drugom setu puno stabilniji bili su Koolhof i Mektić na svom servisu, nisu dopustili nijednu break loptu, a do jedinog breaka došli su u trećem gemu kada su poveli s 2:1.

Bez problema su zadržali stečenu prednost i u konačnici otišli do pobjede 6:4, 6:4.

Za Mektića je ovo prva Masters 1000 titula u posljednje dvije godine i prva s Koolhofom. Hrvatsko-nizozemskom paru ovo je četvrta titula ove sezone. test

Masters 1000 Šangaj, finale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Maximo Gonzalez/Andres Molteni (Argentina) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!