Nogomet

Mauricio Pochettino pobjedom protiv Paname debitirao na klupi SAD-a

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 13.10.2024.
Mauricio Pochettino pobjedom protiv Paname debitirao na klupi SAD-a
Foto: EPA

Argentinac Mauricio Pochettino započeo je svoj mandat izbornika nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država pobjedom 2:0 nad Panamom u teksaškom Austinu.

Bivši trener Tottenhama, Paris Saint-Germaina i Chelseaja angažiran je prošlog mjeseca da preuzme SAD i momčad koja je pobijedila samo jednu od posljednjih sedam utakmica.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

On će voditi Sjedinjene Države kroz Svjetsko prvenstvo 2026., kojega su domaćini s Kanadom i Meksikom. Protiv Panamaca njegovi igrači su pobijedili golovima veznjaka AC Milana Yunusa Musaha (49) i napadača PSV Eindhovena Ricarda Pepija (90+4).

"Jako je dobar osjećaj. Bila je to jako, jako teška utakmica za nas", rekao je Pochettino. "Gradimo nešto malo po malo. Cilj je 2026., ali mislim da smo sretni jer smo bili solidni i imali smo vrlo profesionalnu izvedbu i bili smo konkurentni. Ali to je samo prvi korak za poboljšanje, podvukao je 52-godišnji stručnjak.

Njegovu reprezentaciju čeka teža kušnja u gostima u utorak, kada će se u Guadalajari susresti s Meksikom. "El Tri" je također nedavno promijenio šefa stručnog stožera s povratkom Javiera Aguirrea za treći mandat kao izbornik. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!