Ostali sportovi

Gresa Ramadani brončana u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 13.10.2024.
Gresa Ramadani brončana u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa

Hrvatska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici Gresa Ramadani osvojila je seniorsku broncu u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa koji se održava u zagrebačkome Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Ovo najveće natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj službeno je otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, a proslavljeni hrvatski gimnastičar Tin Srbić je u sjajnoj atmosferi u Ciboni okrunio seniorsku kraljicu Aura Cupa, Bjeloruskinju Anastasiiju Salos te juniorsku princezu Talijanku Margheritu Fucci.

"Iskreno, nikada nisam bio na natjecanju ritmičke gimnastike na ovakvoj razini. Jedinu poveznicu s ovim sportom imam što s curama svakoga dana treniram u SC Lučko. Gledam puno ritmičke gimnastike, ali natjecanje nisam nikada. Bilo je stvarno lijepo, još sam imao i čast da okrunim i kraljicu i princezu, a posebno mi je drago što je Gresa uspjela osvojiti svoju prvu veliku seniorsku medalju. Čestitam i Gresi i trenerici Niki Crevatini, nadam se da je to početak Gresine lijepe karijere", poželio je svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak na preči, Tin Srbić.

Hrvatska seniorska reprezentacija je u sva četiri finala imala Gresu Ramadani (GK Aura) i Tamaru Artić (GK Vindija). Ramadani je do medalje došla s posljednjim rekvizitom u finalu, trakom, s obručem je bila četvrta, s loptom peta, a s čunjevima šesta.

"Jako sam zadovoljna, osvojila sam svoju prvi FIG seniorsku medalju u karijeri. Prošle godine sam bila srebrna juniorka ovdje, također u vježbi s trakom. Mogla sam neke stvari i bolje odraditi, treba poraditi na tim greškama koje su se dogodile, ali sretna sam s medaljom. Veliko hvala mojim trenerima", rekla je nakon finala 15-godišnja Ramadani. Tamara Artić natjecanje je završila kao peta s čunjevima i trakom te šesta s loptom i obručem, a vježba s čunjevima na taktove Rim Tim Tagi Dim posebno je digla Cibonu na noge.

Kraljica Aure Anasasiia Salos uz višebojsko, osvojila je i pojedinačna zlata s trakom, obručem i čunjevima, dok je najbolja s čunjevima bila njezina sunarodnjakinja Darja Tkačeva. U seniorskim finalima nastupile su i ritmičarke GK Aura, Siena Gančev i Lua Cizel s po dva sedma i dva osma mjesta.

Princeza Aure Margherita Fucci uz višebojsko zlato uzela je i sva četiri pojedinačna juniorska naslova. Hrvatska reprezentacija imala je četiri finala – Ana Jurković (GK Maksimir) zauzela je šesto mjesto u vježbi s obručem, Vita Franov (KRG Sirena) bila je sedma s čunjevima i trakom te osma s loptom, dok je Aurina Nika Pfeifer završila kao osma s čunjevima i deveta s obručem.

Prije FIG finala u Ciboni su održana i natjecanja u A programima. Lucija Rukavina iz GK Aura osvojila je kadetsko višebojsko zlato, još jedno i s obručem te srebro s rekvizitom po izboru. U istoj konkurenciji brončana višebojka bila je druga Aurina ritmičarka Elena Majcen koja je osvojila i broncu s obručem, dok je Hana Gradečak bila treća u rekvizitu po izboru. Najbolja mlađa juniorka bila je Grkinja Valeria Kaminidou, zlato kod juniorki A pripalo je Talijanki Diani Raffaelli Bursuc, a ono kod seniorki A Austrijanki Serafymi Sytnikovoj. Seniorka GK Aura Ariana Hubert osvojila je srebro s čunjevima. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!