Tenis

Sinner u sjajnom finalu Šangaja slavio protiv Novaka Đokovića

Branimir Korać • nedjelja, 13.10.2024.
Sinner u sjajnom finalu Šangaja slavio protiv Novaka Đokovića
Foto: EPA

Odličan meč u finalu Masters 1000 turnira u Šangaju odigrali su Jannik Sinner i Novak Đoković. Sinner je upisao pobjedu 7:6, 6:3 i ostavio je Đokovića bez okrugle 100. titule u karijeri. Prvi tenisač svijeta tako je došao do sedme titule ove sezone u 14 odigranih turnira...

Finalnim spektaklom okončan je Masters 1000 turnir u Šangaju. Jannik Sinner je u borbi za titulu svladao Novaka Đokovića i tako nastavio fantastičnu sezonu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je stigao do 17. ATP titule u karijeri, čak sedme ove godine i to u samo 14 odigranih turnira. Posljednje finale protiv Đokovića odigrao je prošle godine na ATP Finalsu, taj meč je izgubio, ali sada mu je uzvratio.

Bio je ovo meč u kojem su obojica igrala sjajno na svom početnom udarcu i bilo je vrlo malo prilika za onog koji je bio na reternu.

U prvom setu nije bilo niti jedne break prilike i odluka je pala u tie-breaku gdje je Sinner odmah otišao na 4:0, uspio je Đoković smanjiti na 5:3, ali Talijan je ipak bio dovoljno miran i završio je set sa 7:4.

U drugom setu bila je dovoljna samo jedna kriza Đokovića na svom servisu, kod 2:1 dopustio je Sinneru dolazak na 15:40 što prvi tenisač svijeta kažnjava i dolazi do breaka.

Bio je to ujedno i jedini gem u cijelom meču u kojem je jedan od tenisača uspio doći do break prilike.

Finale ATP Finalsa prošle godine ujedno je i posljednji put da je Đoković uspio svladati Sinnera, nakon toga upisao je poraze u Davis Cupu, na Australian Openu i sada u Šangaju. test

Masters 1000 Šangaj, finale:
Jannik Sinner (Italija, 1) - Novak Đoković (Srbija, 4) 7:6(4), 6:3

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!