Nogomet

Grci u velikom naletu dočekuju probuđenu Irsku

Branimir Korać • nedjelja, 13.10.2024.
Grci u velikom naletu dočekuju probuđenu Irsku
Foto: EPA

Vodeća reprezentacije skupine 2 Lige B Lige nacija, Grčka, dočekuje u Pireju Irsku. Irci su napokon došli do prvih bodova i nadaju se iznenađenju na ovom gostovanju...

Grčka je u sjajnoj situaciji nakon tri odigrana kola i u odličnom raspoloženju dočekuje domaći dvoboj protiv Irske. Nakon tri odigrana kola nalazi se na vrhu skupine.

Igraj na Grčka - Irska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I dok su Grci u sjajnoj situaciji, Irci baš i nisu i trebaju im bodovi. Međutim čeka ih vrlo težak posao na uvijek neugodnom gostovanju na kojem je bilo teško igrati i protiv skromnijih grčkih selekcija.

U četvrtak je Grčka prvi put u svojoj povijesti upisala pobjedu protiv Engleske. Odigrala je odličan meč na Wembleyju i za to je nagrađena pogotkom Vangelisa Pavlidisa u 94. minuti.

Pavlidis je bio grčki junak te večeri, ne samo da je postigao pogodak za pobjedu, već je i doveo Grke u vodstvo početkom drugog dijela. Kasnije je Jude Bellingham izjednačio.

Irci su pak nastup u Ligi nacija otvorili s dva poraza i trebali su im bodovi u gostima kod Finske. Do njih su i došli slaveći s 2:1 te sada dolaze u Grčku uvjereni kako se mogu vratiti u borbu za prolazak u Ligu A.

Međutim njihov prošli međusobni dvoboj odigran u Dublinu pokazatelj je kako će Irci morati odigrati možda i najbolju svoju utakmicu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija ako žele ostati neporaženi.

Mjesto, vrijeme, sudac

Pirej, Georgios Karaiskakis Stadium, 20:45

Sudac: Joey Kooij (Nizozemska)

Nedostaju

Grčka: Fotis Ioannidis (ozljeda)

Irska: Callum O'Dowda, Will Smallbone (ozljede)

Prošli dvoboj

Grci su prije mjesec dana u Dublinu upisali pobjedu 2:0. Ioannidis, koji neće danas nastupiti zbog ozljede, pogodio je za vodstvo, a na 2:0 povisio je Christos Tzolis.

Prognoza

Grci su bliži pobjedi, slavili su u Dublinu gdje su se pokazali boljim protivnikom, a sada igraju kod kuće i to nakon velike pobjede u Engleskoj. test

FOTO: EPA/DAVID MDZINARISHVILI

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Finska-:-Engleska
Grčka-:-Irska
1Grčka 37:1+69
2Engleska 35:2+36
3Irska 32:5-33
4Finska 31:7-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Finska-:-Engleska
Grčka-:-Irska
1Grčka 37:1+69
2Engleska 35:2+36
3Irska 32:5-33
4Finska 31:7-60

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!