Tenis

Druga tenisačica svijeta u tri seta do titule u Wuhanu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 13.10.2024.
Druga tenisačica svijeta u tri seta do titule u Wuhanu
Foto: EPA

Arina Sabalenka rastužila je brojne Kineze na tribinama središnjeg terena u Wuhanu. U finalu je bila bolja od Qinwen Zheng u tri seta...

Bjeloruskinja Arina Sabalenka pobjednica je teniskog turnira WTA serije 1000 u kineskom Wuhanu, čiji je nagradni fond tri milijuna eura. Druga igračica svijeta je u finalu nakon dva sata i 36 minuta svladala Kineskinju Zheng Qinwen sa 6:3, 5:7, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sabalenka je u polufinalu nakon velikog preokreta svladala Amerikanku Coco Gauff, dok je Zheng, inače sedma igračica svijeta, u dva seta bila bolja od svoje sunarodnjakinje Wang Xinyu.

Dvadesetšestogodišnja Sabalenka osvojila je četvrtu ovogodišnju lovoriku, a ukupno 17. u karijeri, a Bjeloruskinja je očito jako voli Wuhan jer je ondje slavila 2018. i 2019. Ove je godine bila najbolja u još dva Grand Slam turnira, Australian Open i US Open, a osvojila je i turnir u Cincinnatiju, što joj je najbolja sezona po titulama.

Ova godina je također vrlo uspješna za 22-godišnju Zheng. Kineskinja je osvojila zlatnu medalju i uspjeh karijere na Olimpijskim igrama u Parizu, a pobijedila je i na zemlji u Palermu i ponovila prošlogodišnji uspjeh. Ukupno, nakon današnjeg finalnog poraza, ostaje s tri lovorike na WTA Touru. test

WTA Wuhan, finale:
Arina Sabalenka - Qinwen Zheng (Kina) 6:3, 5:7, 6:3

FOTO: EPA/JESSICA LEE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!