Nogomet

Poljacima za Hrvatsku otpala dvojica igrača, Lewandowski nezadovoljan pristupom

HINA, Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Poljacima za Hrvatsku otpala dvojica igrača, Lewandowski nezadovoljan pristupom
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska je uz dosta muke pobijedila Škotsku, a u utorak joj slijedi gostovanje u Poljskoj. Vatreni bi pobjedom praktički osigurali četvrtfinale Lige nacija, a porazom s više od jednim gola razlike uvelike bi kompromitirali svoju situaciju. Poljaci će biti vrlo neugodan protivnik, ali neće moći računati na dvojicu važnih igrača...

Poljska nogometna reprezentacija ostala je bez dva igrača uoči susreta 4. kola Lige nacija protiv Hrvatske u utorak, 15. listopada u Varšavi.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljski izbornik Michal Probierz ostao je bez dva igrača uoči susreta protiv Hrvatske koji je u utorak na rasporedu u Varšavi. Zbog bolesti je otpao branič Torina Sebastian Walukiewicz, a zbog ozljede veznjak Ludogoreca Jakub Piotrowski.

Walukiewicz je počeo subotnji susret protiv Portugala, međutim u poluvremenu se požalio na bolest i više se nije vraćao u igru.

Tamošnji mediji navode kako je liječnik poljske reprezentacije dr. Jacek Jaroszewski rekao da se Walukiewicz bori s respiratornom infekcijom i bit će podvrgnut daljnjem liječenju u klubu. Iz kruga kandidata za utakmicu protiv Hrvatske otpao je i Piotrowski koji ima problema s ozljedom aduktora.

Stručni stožer nije imenovao zamjene umjesto Walukiewicza i Piotrowskog, pa će izbornik Probierz imati skraćeni roster za utorak.

Poljska se nakon tri kola nalazi na trećem mjestu skupine 1 s tri boda. Natjecanje u Ligi prvaka je otvorila gostujućom pobjedom protiv Škotske (2:3), a potom su uslijedila dva poraza, u Osijeku od Hrvatske (1:0), te u Varšavi od Portugala (1:3).

Poljski kapetan Robert Lewandowski bio je razočaran nakon poraza od Portugala:

"Trebali bismo pronaći ravnotežu između dobre igre u obrani i stvaranja prilika u napadu. Nedostaje nam jasan plan i nedovoljno riskiramo. U nogometu uvijek treba dati 100 posto od sebe, nikada ne možeš nešto postići s 90 posto. Svatko od nas mora dati svoj maksimum."

"Uloga napadača je da pokuša učiniti nešto, ali ponekad jednostavno nemaš mogućnosti nešto učiniti", dodao je napadač Barcelone. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!