Ostali sportovi

Kenijka u Windy Cityju postavila novi svjetski rekord u maratonu!

HINA, Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Kenijka u Windy Cityju postavila novi svjetski rekord u maratonu!
Foto: EPA

Na maratonu u Chicagu, svjetska prvakinja iz 2019. godine Ruth Chepngetich istrčala je najbolje vrijeme u povijesti. Kenijka je prva maratonka koja se spustila ispod dva sata i deset minuta...

Kenijska atletičarka Ruth Chepngetich u nedjelju je na ulicama Chicaga postavila najbolje vrijeme u maratonu (2:09:56 sati) u ženskoj konkurenciji.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovaj rezultat 30-godišnje Kenijke je za gotovo dvije minute bolji od dosadašnjeg rekorda kojeg je držala Etiopljanka Tigst Assefa (2:11:53) na prošlogodišnjem izdanju Berlinskog maratona.

Chepngetich je odmah od starta nametnula snažan ritam, a na polovici utrke odvojila se od konkurentica i odjurila po svoj treći naslov u Chicagu.

Kenijka se 2019. u Dohi okitila naslovom svjetske prvakinje u maratonu.

Ovo je četvrti put u povijesti da je svjetski rekord u ženskoj konkurenciji postavljen u Windy Cityju.

Kenijka Catherine Ndereba je 2001. postala prva maratonka koja je 42 km i 195 m svladala za manje od dva sata i 19 minuta (2:18:47).

Godinu poslije Britanka Paula Radcliffe je postavila prvo najbolje vrijeme u povijesti (2:17:18) koje je službeno priznala Međunarodna atletska federacija, dok je Kenijka Brigid Kosgei 2019. granicu rekorda spustila ispod dva sata i 15 minuta (2:14:04). test

EPA/Rayner Pena R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!