Ostali sportovi

Oko 1800 natjecatelja iz 46 zemalja dolazi na porečki Ironman

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 14.10.2024.
Oko 1800 natjecatelja iz 46 zemalja dolazi na porečki Ironman
Foto: Damir Senčar/HINA

Sve smo bliži trećem porečkom izdanju prestižne triatlonske utrke "Plava Laguna Ironman 70.3", koja će biti održana u nedjelju, 20. listopada, dok je dan prije na rasporedu Ironkids utrka, najavljeno na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak u Poreču.

Na njoj je potvrđeno kako će se ove utrke održati u Poreču i Funtani i u sljedeće tri godine. Naime, hotelsko-turistička kompanija Plava Laguna i Ironman grupacija potpisali su ugovor o novom ciklusu Ironman 70.3, koji će se u Poreču održavati od 2025. do 2027.

"Jako smo ponosni što je grupacija Ironman prepoznala Plavu Lagunu kao dobrog partnera te Poreč kao izvrsnu destinaciju za održavanje ovih atraktivnih utrka. Vjerujem kako dobra organizacija, kao i uvjeti koje sportaši imaju kod nas, čine utrku atraktivnom te je rezultat porast broja natjecatelja iz godine u godinu", rekao je predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Kako se čulo, Ironman 70.3 kreće u nedjelju ujutro u osam sati dionicom plivanja (1,9 km), a start počinje ispred Hotela Parentium. Nastavlja se biciklističkom trasom dugačkom 90 kilometara u sklopu koje će natjecatelji od Višnjana voziti po zatvorenoj dionici Istarskog Ipsilona, što će omogućiti najveću sigurnost za sve sudionike. Cilj biciklističke trase je ispred hotela Molindrio, od kuda natjecatelji kreću na posljednju, trkačku dionicu od 21 km, do centra grada te natrag, u dva kruga.

"Utrka je rasprodana, dolazi nam 1800 natjecatelja iz 46 zemalja s pet kontinenata. Većinom su to sportaši s naših emitivnih tržišta Italije, Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i Češke i Slovačke. Veseli nas što nam iz godine u godinu dolazi sve više sportaša, njihove pratnje i obitelji, što nam govori da radimo dobar posao", poručio je direktor utrke Goran Vrus, dodavši kako sigurnost i dobra atmosfera čine ključ uspjeha utrke.

Stoga je pozvao građane Poreštine te ostale da izađu na ulice i bodre natjecatelje uz trasu.

"Rasprodana prijava za ovogodišnji Ironman jasno pokazuje koliko je ovaj događaj prepoznat i cijenjen, ne samo u našoj regiji već i širom svijeta. Zahvaljujući entuzijazmu i podršci svih uključenih, siguran sam da ćemo ponovno dokazati kako je Poreč idealno mjesto za održavanje ovakvih vrhunskih sportskih natjecanja. Ironman nije samo izazov za sportaše već i prilika da svi zajedno pokažemo snagu naše zajednice", naglasio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Dubravko Šimenc iz Hrvatske turističke zajednice ustvrdio je kako događanja ovakve vrste značajno doprinose i daljnjem jačanju turističkog prometa izvan glavne ljetne sezone. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!