Nogomet

Oslabljeni Vatreni: Hrvatska ipak i protiv Poljske bez Kovačića

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2024.
Oslabljeni Vatreni: Hrvatska ipak i protiv Poljske bez Kovačića
Foto: Damir Senčar/HINA

Mateo Kovačić u potpunosti će preskočiti ovu reprezentativnu akciju. Zbog opravdanih obiteljskih razloga propustio je dvoboj na Maksimiru protiv Škotske, a izbornik Zlatko Dalić neće na njega moći računati niti na gostovanju kod Poljske...

Pred Hrvatskom je gostovanje kod Poljske, dvoboj u kojem Hrvatska može riješiti pitanje prolaza u četvrtfinale Lige nacija. Pobjeda u tom susretu Hrvatsku stavlja u odličnu poziciju uoči posljednja dva kola u kojima će gostovati kod Škotske i ugostiti Portugal.

Iako Poljaci imaju dosta svojih problema i čini se da im atmosfera baš i nije najbolja, svejedno će biti teško, a situaciju nimalo ne olakšava činjenica da neće biti Matea Kovačića.

Jedan od glavnih aduta Zlatka Dalića je uz suprugu koja očekuje porod, već ranije je bilo jasno kako će Kovačić propustiti dvoboj protiv Škotske na Maksimiru, ali Dalić se nadao da će se priključiti do dvoboja s Poljskom.

Međutim, Kovačić se nije priključio na putu za Poljsku i izbornik Dalić morao je prijaviti momčad bez Kovačića.

Ostaje za vidjeti tko će zauzeti njegovo mjesto u prvih 11, protiv Škotske su uz Luku Modrića u sredini terena bili Luka Sučić i Mario Pašalić, no Dalić je već najavio promjene u prvih 11. test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!