Nogomet

Dalić: 'Ne znamo se braniti, igrat ćemo svoj nogomet pa što bude'

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2024.
Dalić: 'Ne znamo se braniti, igrat ćemo svoj nogomet pa što bude'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak s početkom u 20:45 sati u Varšavi će pokušati riješiti pitanje prolaza u nokaut fazu Lige nacija. Pobjeda protiv Poljske bila bi od ogromnog značaja, a Zlatko Dalić vjeruje kako Hrvatska može ostvariti cilj...

Poljaci su se pridružili brojnim nacijama koje se dive hrvatskim rezultatima s obziroim koliko je mala i koliki bazen igrača ima. Zlatko Dalić hrvatske uspjehe naziva "svjetskim čudom".

Igraj na Poljska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hrvatska kroz povijest radi velike rezultate, osvojili smo tri svjetske medalje, to je fenomen da tako mala država to napravi. Igramo dobar nogomet, imamo taj prkos, inat, ponos, ono što radimo zadnjih 6-7 godina je ravno svjetskom čudu, to ne mogu puno veće sile i reprezentacije."

Protiv Poljske Hrvatska može iskoračiti prema četvrtfinalu Lige nacija, ali i za Poljake je ovo vrlo važan susret.

"Sutra je najvažnija utakmica za nas, ali i Poljsku, naša prva meč lopta za prolaz, a Poljska igra za povratak u igru nakon poraza od velikih reprezentacija. Bit će teško, napast će nas i tražiti svoju šansu. Moramo odmaknuti poljski napad od našeg gola, imati posjed i biti bolji nego protiv Škotske. Bit će teško, moramo biti spremni na sve što nas čeka, ali možemo do cilja."

Iako je Hrvatska imala nekolicinu igrača koji su ostavili traga u Poljskoj, Dalić i njegov stožer odradili su skauting bez "vanjske pomoći".

"Nismo nikoga koristili, imali smo skauting, gledali ih uživo, igrali s njima u Osijeku, gledali s Portugalom, to je dovoljno. Moramo biti pravi, Poljaci imaju kvalitetu, dobar vezni red, jako su kvalitetni iako to ne govore zadnji rezultati. Ali ovo je elitna skupina. Dečkima smo prenijeli sve, vidjet ćemo reakciju."

Nakon Škotske izbornik je bio vrlo nezadovoljan, ali sada je ipak malo ublažio stav.

"S odmaknom malo vremena, tri boda su najvažnija. Možda sam reagirao tako kako sam reagirao, ali želim da pobjeđujemo i igramo dobro. Pobijedili smo, ali nismo izgledali kako želim. Dečkima smo skrenuli pažnju, ali kada sam prespavao, tri boda su ipak najbitnija i to smo i dobili. Nema razloga za kritiku, ali ima za realnu analizu."

Protiv Škota je bilo dosta problema, a Dalić smatra da je Hrvatska sama za to kriva.

"Imali smo tešku utakmicu jer smo im to dopustili, dali smo im puno situacija, pogurali smo ih našim greškama. Ali i Poljska nas je namučila u Osijeku, no ovo je druga priča, domaći teren, ključna utakmica, pun stadion, neće biti nimalo lako."

Mateo Kovačić definitivno propušta ovo gostovanje.

"Mateo je otpao, njega nema i to je velika šteta, bio nam je jedan od najboljih. Malo ćemo osvježiti momčad, vidjet ćemo situaciju s Perišićem koji je igrao 90 minuta, naći ćemo najbolje i najkvalitetnije, imamo i izmjene, promjene su nam donosile pomak, imamo slatke brige."

Hrvatska se neće braniti u Varšavi.

"Igrat ćemo svoj stil, ne znamo se braniti. U nekim računicama dovoljan je i bod, ali kada igraš na bod obično izgubiš. Došli smo po pobjedu, ne znamo se braniti, protiv Škota smo se na kraju branili pa nije bilo dobro. Ne znamo se braniti, igrat ćemo svoj nogomet pa što bude." test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!