Košarka

Double-double učinak Zupca u pobjedi Clippersa nad Dallasom, Netsi razbili Wizardse

Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Double-double učinak Zupca u pobjedi Clippersa nad Dallasom, Netsi razbili Wizardse
Foto: EPA

Noćas je u NBA ligi odigrano pet pripremnih utakmica. Los Angeles Clippersi su nadigrali Dallas Maverickse uz double-double Ivice Zupca. Netsi, 76ersi i Grizzliesi su slavili uvjerljivo, a Bucksi tek u završnici...

U SAD-u se u NBA ligi odigravaju pripremne utakmice. U noći s utorka na srijedu na programu je bilo pet utakmica, a od hrvatskih igrača u akciji je bio samo Ivica Zubac koji je u pobjedi svojih Los Angeles Clippersa nad Dallas Mavericksima ostvario double-double učinak.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mavsi su imali vodstvo nakon prve četvrtine, ali nakon njega sve je bilo u znaku Clippersa koji su na kraju slavili sa 110:96. Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Kevin Porter s 18 poena, a Dallas je predvodio Quentin Grimes s 20 koševa.

Zubac je za 24 minute bio solidan. Ubacio je 11 koševa uz 12 skokova, četiri ukradene lopte i jednu asistenciju. Jedino što nije bilo impresivno je šut od 50 posto (5/10), ali ovo je jedna od boljih partija hrvatskog centra na pripremama.

Prvi su na teren istrčali Indiana Pacersi i Memphis Grizzliesi. Memphis je apsolutno dominirao utakmicom, već u prvoj četvrtini je stigao do 14 koševa prednosti, a isto je odstojanje održano do početka posljednje u kojoj su Grizzliesi otišli i preko 20 razlike.

Indiana je u zadnjoj minuti smanjila na konačnih 120:116, ali ni u jednom trenutku nije ugrozila pobjedu Memphisa. U pobjedničkoj momčadi najefikasniji su bili Zach Edey i Desmond Bane s 23 poena. Pacerse je predvodio Jarace Walker.

Philadelphia 76ersi su slavili kod Atalante Hawksa koji su vodstvo imali samo u prvoj četvrtini koja je na kraju završila 23:23. Nakon toga prednost gostiju je kontinuirano rasla, do posljednje četvrtine Hawksi su se uspjeli držati na manje od deset razlike, ali nakon toga su potonuli i na kraju izgubili 89:104.

Kod Phile Kelly Oubre i Tyrese Maxey ubacili su po 14 koševa, a s druge strane Atalantu je predvodio prvi pick ovogodišnjeg NBA drafta Zaccharie Risacher s 14 poena i osam skokova.

Brooklyn Netsi su potpuno razbili Washington Wizardse. Do posljednje tri minute druge četvrtine gledali smo izjednačenu utakmicu, Wizardsi su čak bili u vodstvu (39:45), ali su nakon toga Netsi serijom 16-1 na poluvrijeme otišli s devet poena prednosti.

U posljednje dvije četvrtine prednost je nastavila rasti do čak 43 razlike (131:88), ali na kraju su Wizardsi smanjili na ništa bolji 39 (131:92). Kod Netsa Cam Thomas je ubacio 17. a čak devet igrača je postiglo devet ili više poena. Jordan Poole kod Wizarda se je bio najbolji strijelac s 13.

U najzanimljivijoj utakmici Milwaukee Bucksi su protiv Chicago Bullsa stigli do prve pobjede na pripremama. U prvom poluvremenu vodstvo se izmjenjivalo, a Bullsi su u drugo krenuli s devet poena prednosti (59:70).

Bucksi serijom 15-0 okreću utakmicu na svoj mlin. Do kraja je bilo vrlo napeto, Bullsi su se u završnici držali na tri-četiri poena razlike, ali Milwaukee je zadržao prednost i sa 111:107 ostvario pobjedu.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 24 koša uz deset skokova i četiri asistencije, a Damian Lillard je utakmicu završio s 20 poena, devet asistencija i pet skokova. Dama Sanogo je kod Bullsa ostvario double-double učinak sa 16 poena i 15 skokova. test

NBA pripreme:
Pacers – Grizzlies 116:120
Hawks – 76ers 89:104
Nets – Wizards 131:92
Bucks – Bulls 111:107
Clippers – Mavericks 110:96

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!