Nogomet

Bivši igrač Real Madrida sjeo na klupu Boca Juniorsa

HINA, Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Bivši igrač Real Madrida sjeo na klupu Boca Juniorsa
Foto: Pixsell

Fernando Gago, bivši veznjak Real Madrida i argentinske reprezentacije, novi je trener Boca Juniorsa. 38-godišnjak je do sad radio u Meksiku, a naslijedit će Diega Martineza koji je odstupio nakon razočaravajućih rezultata...

Bivši argentinski reprezentativac Fernando Gago novi je trener Boca Juniorsa, objavio je klub u kojem je Gago prije dvadeset godina započeo karijeru.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Fernando zna da je ovdje kod kuće i jako smo sretni što je s nama," rekao je predsjednik kluba Juan Roman Riquelme.

S 38 godina, Gago u Bocu dolazi iz meksičkog kluba Chivas Guadalajara, a na klupi argentinskog kluba će zamijeniti Diega Martineza, koji je podnio ostavku prije nekoliko tjedana nakon osrednje sezone.

Gago će imati debi u subotu protiv Tigrea, u argentinskom prvenstvu u kojem Boca deset kola prije kraja zauzima deseto mjesto s 12 bodova zaostatka za vodećim Vélezom.

Bivši argentinski reprezentativac započeo je svoju karijeru u Boca Juniors 2004. prije nego što je potpisao za Real Madrid s kojim je dvaput osvojio naslov španjolskog prvaka.

U karijeri je također igrao za Romu i Valenciju prije nego što se vratio u Argentinu, u Bocu (2013-2019), a zatim i u Velez gdje je odigrao zadnju sezonu u karijeri 2020. godine.

Gago je za Argentinu odigrao 61 utakmicu, a nastupio je u finalu Svjetskog prvenstva 2014. kada je Njemačka osvojila naslov prvaka. test

FOTO: Danny Lawson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!