Rukomet

Nexe gostuje u Španjolskoj kod momčadi koja dijeli prvo mjesto s Barcelonom

Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Nexe gostuje u Španjolskoj kod momčadi koja dijeli prvo mjesto s Barcelonom
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Rukometaši našičkog Nexea večeras od 20:45 u sklopu drugog kola Europske lige gostuju kod španjolskog Torrelavega. Našičani su u prvom kolu poraženi od Vojvodine, a sada se moraju vaditi kod vodeće momčadi španjolske lige...

Hrvatski rukomet ove sezone u muškoj konkurenciji ima tri predstavnika u natjecanjima. Zagreb je već standardni član Lige prvaka, a u Europskoj ligi igraju Nexe i Sesvete.

Igraj na Torrelavega - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu Europske lige i Našičani i Sesvećani su poraženi, a Nexe večeras od 20:45 ima priliku za popravak. Gromovi gostuju u španjolskoj kod Torrelavega koji je na startu natjecanja poražen od njemačkog Kiela.

Nexe je izgubio od Vojvodine 35:36. Našičani su cijeli susret bili vrlo blizu, ali srpska ekipa nije im dozvolila da dođu do prednosti i na kraju je odnijela dva boda. Krešimir Ivanković može biti zadovoljan sa startom u prvenstvu gdje je Nexe ostvario pet čistih pobjeda uz gol razliku plus 59.

Klub se ljetos pojačao s dva “kapitalca“ Jurom Dolencom i Tinom Lučinom i glavni je cilj ugroziti Zagreb i napraviti dobar rezultat u Europi. Nexe nije imao sreće što je smješten u skupini s Kielom koji je svijet za sebe, a poraz od Vojvodine uvelike je kompromitirao šanse Našičana za prolazak u drugi krug.

Lučin i Dolenec su podbacili u prvom susretu, šutirali su vrlo slabo, pogotovo hrvatski reprezentativac koji je utakmicu završio na 46 posto (6/13).

Španjolska liga već godinama nije na razini na kakvoj je bila nekad, ali Torrelavega je jedan od novih klubova koji su imali strelovit uzlet. Klub iz Cantabria u ligu je ušao prije tri godine, prošle sezone je bio finalist kupa, a ove nakon pet kola ima isti broj bodova kao i Barca.

Katalonci imaju utakmicu manje i pobijedili su Torrelavega u prvenstvu 41:26, ali su namučili Njemački Kiel koji je pobjedu (32:27) osigurao u posljednje četiri minute.

U tom se susretu istaknuo Angel Fernandez koji je za Španjolsku nastupao na Europskom prvenstvu početkom godine.

Što su rekli

Krešimir Ivanković, trener Nexea: "Pred nama je nova utakmica. Sve loše smo ostavili iza sebe, napravili smo dobru analizu i poseban fokus smo stavili na obranu koju moramo pojačati. Izgubili smo prvu utakmicu, ali ima ih još pet. Igramo protiv mlade brze ekipe koja igra napadački, dobro smo ih proanalizira, dečki su fokusirani i vjerujem da ćemo postići dobar rezultat."

Jure Dolenc, igrač Nexea: "Vrlo ambiciozna ekipa koja je digla budžet, dovela dobrog trenera i ima nekoliko dobrih igrača. Imaju puno mladih igrača, igraju tipični španjolski sistem. Ne gube lako loptu, mi se spremamo i dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo."

Mjesto, vrijeme

Cantabria, Pabellon Municipal, Vicente Trueba, 20:45

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi susret ovih dviju momčadi.

Prognoza

Španjolci su blagi favoriti, ali Nexe nije bez šansi. test

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Vojvodina-:-Kiel
Torrelavega-:-Nexe Našice
1Kiel 132:27+52
2Vojvodina 136:35+12
3Nexe Našice 135:36-10
4Torrelavega 127:32-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Vojvodina-:-Kiel
Torrelavega-:-Nexe Našice
1Kiel 132:27+52
2Vojvodina 136:35+12
3Nexe Našice 135:36-10
4Torrelavega 127:32-50

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!