Nogomet

Otočki mediji: Thomas Tuchel uskoro će biti predstavljen kao novi engleski izbornik

Branimir Korać, HINA • srijeda, 16.10.2024.
Otočki mediji: Thomas Tuchel uskoro će biti predstavljen kao novi engleski izbornik
Foto: EPA

Njemački nogometni stručnjak Thomas Tuchel (51) novi je izbornik engleske nogometne reprezentacije, objavio je Sky Sports. Tuchel već ima iskustva s engleskim nogometom s obzirom da je vodio Chelsea, ali nema iskustva u izborničkom poslu...

Engleski nogometni savez (FA) još uvijek nije služeno objavio ovu vijest, no Sky Sports se poziva na izvor iz Saveza.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ako se ova vijest pokaže točnom, Tuchel će postati treći strani izbornik u povijesti "Gordog Albiona" nakon Šveđanina Sven-Gorana Erikssona i Talijana Fabia Capella.

Tuchel, koji je odveo Chelsea do naslova Lige prvaka 2021., zamijenit će privremenog šefa Leeja Carsleya tri mjeseca nakon što je Gareth Southgate podnio ostavku nakon poraza Engleske od Španjolske u finalu Europskog prvenstva u srpnju.

Njemački stručnjak je bio bez posla otkako je napustio Bayern Munchen na kraju prošle sezone nakon što je njemački div završio na trećem mjestu Bundeslige, iza Bayer Leverkusena i VfB Stuttgarta.

Očekuje se kako će FA-a i službeno objaviti vijest o novom izborniku u srijedu na novinarskoj konferenciji na Wembleyu.

Tuchel je trenerski put započeo na klupi druge momčadi Augsburga, potom je pet godina vodio Mainz, dvije sezone Borussiu Dortmund, iduće dvije PSG, te po jednu sezonu Chelsea i Bayern.

U karijeri je osvojio devet trofeja, pri čemu Ligu prvaka na klupi Chelsea, njemačko prvenstvo s Bayernom, te dva francuska prvenstva na klupi pariškog kluba. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!