Nogomet

Hrvatska u Glasgowu vadi vizu za četvrtfinale, Škote se još ne smije otpisati

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2024.
Hrvatska u Glasgowu vadi vizu za četvrtfinale, Škote se još ne smije otpisati
Foto: Daniel Kasap/HINA

Uoči posljednja dva kola Lige A Lige nacija, Hrvatska je u dobroj poziciji i drži ključeve prolaza u četvrtfinale u svojim rukama. No, potreban je oprez, potrebni su bodovi jer još uvijek je na kraju mogu prestići i Poljska i Škotska...

Šteta zbog propuštene prilike u Varšavi. Hrvatska je mogla pobjedom protiv Poljske i matematički riješiti pitanje prolaza u četvrtfinale Lige nacija, a ovako će morati zapeti u posljednja dva kola.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred Dalićevim izabranicima su još dvije utakmice, gostovanje u Glasgowu kod Škotske te domaći dvoboj na Poljudu protiv Portugala.

Povijesno gledano, to su dvije reprezentacije s kojima je Hrvatska imala dosta problema i raspored nije idealan. Međutim Hrvatska je definitivno sposobna upisati obje pobjede iako je i jedna dovoljna za potvrdu prolaza.

U crnom scenariju i Poljska i Škotska još uvijek matematički mogu završiti ispred Hrvatske.

Da bi se to dogodilo, Hrvatska ne bi smjela upisati niti jednu pobjedu u posljednja dva kola. Bilo kakva pobjeda u bilo kojem od ova dva susreta, za Hrvatsku znači prolaz u četvrtfinale.

Da bi Poljska prošla u četvrtfinale, mora u posljednja dva kola osvojiti barem četiri boda više od Hrvatske. Znači, pobjede Poljaka protiv Portugala u gostima i Škotske kod kuće ili remi i pobjeda, ali uz dva hrvatska poraza.

Škoti također vide svoju priliku. Oni moraju svladati Hrvatsku u Glasgowu i Poljsku u gostima te se nadati pobjedi Portugala na Poljudu. Ne bi to bilo svjetsko čudo, ali vjerujemo kako se taj scenarij neće dogoditi.

Ne treba zaboraviti niti da Hrvatska još može i do prvog mjesta u skupini, dvije pobjede u posljednja dva kola stavljaju je uz bok Portugalu koji trenutno ima tri boda više.

U svakom slučaju potreban je veliki oprez jer je još dosta kombinacija u igri. Hrvatska svakako može do četvrtfinala, ima dosta veće šanse od Škotske i Poljske, ali skupina je i dalje otvorena i ne bi bila potpuna senzacija da se dogodi nepredviđeno.

Ne treba zaboraviti niti kako će Hrvatska gotovo sigurno u ta dva susreta biti bez Dominika Livakovićatest

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosisdanas u 09:02
    da hrvatska ispadne mora obje IZGUBITI, a ne nijednu pobijediti. s dva neriješena bi imala 9 bodova.
    cameosis