Vodeni sportovi

Jadran iz Herceg Novog traži prvu pobjedu, protivnik dolazi iz elitnog ranga

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2024.
Jadran iz Herceg Novog traži prvu pobjedu, protivnik dolazi iz elitnog ranga
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

U drugom kolu vaterpolske Lige prvaka Jadran iz Herceg Novog na svom plivalištu dočekuje Barcelonetu. Jako težak posao je pred vaterpolistima Jadrana koji će morati pronaći način kako doći do prve pobjede i tako si popraviti šanse za prolaz u sljedeću rundu...

Drugo kolo skupine C Lige prvaka vaterpolista donosi dvoboj između Jadrana i Barcelonete u Herceg Novom, susret dva kvalitetna protivnika u koji i jedni i drugi ulaze sa željom za pobjedom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jadran je otvorio Ligu prvaka gostovanjem kod Marseillea i porazom 13:11, Francuzi su se pojačali uoči ove sezone i postavili su cilj prolaza u drugu fazu natjecanja što su i potvrdili u ovom dvoboju.

Aleksandar Ivović i suigrači nisu uspjeli doći do bodova na ovom gostovanju i sada su im potrebni bodovi protiv favorizirane Barcelonete s kojima bi povećali šanse u borbi za drugo mjesto.

Barceloneta je apsolutni favorit, ušla je i u ovu sezonu kao jedan od kandidata za odlazak do kraja, momčad je to koja je puna reprezentativaca i može se nositi sa svakim protivnikom.

Pokazala je to i u prvom kolu u kojem je lakoćom nadigrala Vasas s visokih 18:7. No ovo će biti pravi ispit, Jadran je kvalitetniji od Mađara i Barceloneta neće imati baš tako lagan posao.

Pobjeda bi puno značila sastavu iz Herceg Novog koji bi tako dobio dodatni zamah u borbi za prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Poraz bi ga već stavio u težu situaciju, ali i dalje ne bi sve bilo izgubljeno, ne treba zaboraviti da Marseille tek treba od sljedećeg kola dva puta igrati s Barcelonetom.

Mjesto, vrijeme

Herceg Novi, 18:15

Prošli dvoboj

Jadran i Barceloneta dosad su se sastali čak deset puta u Ligi prvaka. Posljednjih osam susreta okončano je pobjedom Barcelonete. Samo u prva dva susreta u sezoni 2008/2009 Jadran je ostao neporažen, tada je slavio kod kuće 7:6 te remizirao u Španjolskoj 11:11.

Prognoza

Barceloneta ima kvalitetu i širinu te je apsolutno favorit u ovom susretu. Jadran će pokušati iskoristiti domaći bazen i što je više moguće otežati posao gostima i ako se ukaže prilika za iznenađenje, probat će je i iskoristiti. No, puno toga je na strani Barcelonete. test

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jadran Herceg Novi-:-Barceloneta
Vasas-:-Marseille
1Barceloneta 10018:7+113
2Marseille 10013:11+23
3Jadran Herceg Novi 10011:13-20
4Vasas 1007:18-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jadran Herceg Novi-:-Barceloneta
Vasas-:-Marseille
1Barceloneta 10018:7+113
2Marseille 10013:11+23
3Jadran Herceg Novi 10011:13-20
4Vasas 1007:18-110

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!