Tenis

Zlatna olimpijka i osvajačica Wimbledona posljednje sudionice WTA Finals u Saudijskoj Arabiji

HINA, Mario Borko • srijeda, 16.10.2024.
Zlatna olimpijka i osvajačica Wimbledona posljednje sudionice WTA Finals u Saudijskoj Arabiji
Foto: EPA

Tradicionalni WTA Finals ove će se godine premijerno održati u saudijskom Rijadu. Nagradni fond je 14 milijuna eura, a poznato je svih osam tenisačica koje će nastupiti. Posljednje su svoje mjesto osigurale Kineskinja Zheng i Čehinja Krejčikova...

Kineska tenisačica Qinwen Zheng i Čehinja Barbora Krejčikova osigurale su nastup na završnom WTA Finalsu, završnom turniru osam najboljih tenisačica kojem će domaćin biti Rijad.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Službena je to objava internetske stranice WTA Toura, a 22-godišnja Kineskinja i šest godina starija Čehinja time su se pridružile Poljakinji Igi Šwiatek, Bjeloruskinji Arini Sabalenki, Amerikankama Coco Gauff i Jessici Peguli, Kazahstanki Jeleni Ribakini te Talijanki Jasmine Paolini.

Prva rezerva bi trebala biti još jedna američka tenisačica Emma Navarro.

Qinwen Zheng je ove godine igrala finale Australian Opena, dok je ujedno osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je Krejčikova slavila u Wimbledonu, osvojivši svoj drugi Grand Slam trofej u karijeri.

Rijad će premijerno organizirati završni turnir tenisačica uz nagradni fond od 14 milijuna eura. Trajat će od 2. od 9. studenoga.

Prošle godine WTA Finals je održan u meksičkom Cancunu, a u finalu je Šwiatek pobijedila Pegulu ispustivši samo jedan gem u meču. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!