Tenis

Sinner u devetom međusobnom ogledu deklasirao Medvjedeva i stigao do osme pobjede

HINA, Mario Borko • srijeda, 16.10.2024.
Sinner u devetom međusobnom ogledu deklasirao Medvjedeva i stigao do osme pobjede
Foto: EPA

Na ekshibicijskom turniru u saudijskom Rijadu prvi igrač svijeta Jannik Sinner prepustio je Rusu Danilu Medvjedevu samo tri gema. Talijan će u polufinali igrati protiv Novaka Đokovića koji je u prvom kolu bio slobodan...

Talijan Jannik Sinner, prvi tenisač na svijetu, lakoćom se plasirao u polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu, nakon pobjede protiv Rusa Danila Medvjedeva.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za tek nešto više od sat vremena igre Sinner je pobijedio 6:0, 6:3 čime je osigurao polufinalni meč protiv Novaka Đokovića u četvrtak.

Srpski tenisač je slobodan u prvom kolu, baš kao i Rafael Nadal u drugom dijelu ždrijeba. Nadal u polufinalu čeka pobjednika meča u kojem se kasnije tijekom srijede sastaju njegov sunarodnjak Carlos Alcaraz i Danac Holger Rune.

Talijan je protutnjao prvim setom u kojem je ostavio Medvjedeva bez gema. Nešto ravnopravnija borba viđena je u drugom setu, iako je i u njemu bolji bio Sinner.

Kod zaostatka 3:4 ruski tenisač je imao veliku šansu za povratak, ali nije iskoristio tri vezane break lopte, kao i još jednu u nastavku gema, čime je potpisao novi poraz protiv najboljeg igrača na svijetu.

Sinner je pobijedio Medvjedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva.

U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto.

Slam šest kraljeva, polufinale:
Jannik Sinner (Ita) - Danil Medvjedev 6:0, 6:3

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!