Ostali sportovi

Odličan dan za hrvatske stolnotenisače na Europskom prvenstvu!

HINA, Mario Borko • srijeda, 16.10.2024.
Odličan dan za hrvatske stolnotenisače na Europskom prvenstvu!
Foto: Damir Senčar/HINA

U austrijskom Linzu održava se Europsko prvenstvo u stolnom tenisu, a srijeda je bila vrlo uspješna za sve hrvatske predstavnike. Tri stolnotenisačice izborile su glavni ždrijeb u singlu, a u parovima Arapović i Ban, te Gaćina i Pucar sa svojim partnerima, izborili su osminu finala...

U mješovitim parovima na Europskom prvenstvu, koje se održava u austrijskom Linzu, hrvatski stolnotenisači Hana Arapović i Ivor Ban izborili su osminu finala.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arapović i Ban, prvaci Europe do 21 godine, s 3-2 u setovima su nadjačali švicarsku kombinaciju Moullet i Moret. Hrvatski par odlično je otvorio meč te je u prva dva seta ostavio suparnike na ukupno šest poena.

No, Švicarci su treći set dobili 15:13, pa odmah zatim i četvrti 11:9. Ipak, u odlučujućem setu hrvatski par je uspio potvrditi pobjedu s 11:7. Za četvrtfinale će s druge strane stola stajati slovački par Pištej i Kukulkova.

U muškim parovima odličan start imali su hrvatski igrač Andrej Gaćina i Danac Lind. U kvalifikacijama su bili favoriti, a to su i pokazali za stolom te nadigrali Grke Stamatourosa i Sgouropoulosa s 3-0 te se plasirali među 32 najbolja para.

No, ždrijeb ih nije mazio jer će u prvom kolu na druge nositelje, Šveđane Kallberga i Moregarda olimpijskog doprvaka u singlu.

Hrvatski reprezentativac Tomislav Pucar i Slovenac Jorgić će za osminu finala igrati s engleskom-turskom kombinacijom Green i Isik što je dobar ždrijeb.

Ranije tijekom srijede su tri hrvatske stolnotenisačice, Lea Rakovac, Hana Arapović i Mateja Jeger Majstorović, prošle u glavni ždrijeb pojedinačnog dijela prvenstva.

Sve tri su osvojile prva mjesta u svojim skupinama čime su se direktno plasirale među 64 nabolje te tako izbjegle dodatne kvalifikacije. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!