Tenis

Alcaraz se poigrao s Dancem i zakazao meč sa svojim idolom

HINA, Mario Borko • srijeda, 16.10.2024.
Alcaraz se poigrao s Dancem i zakazao meč sa svojim idolom
Foto: EPA

Kompletirani su polufinalni parovi na ekshibicijskom turniru u saudijskom Rijadu. Nakon što je Sinner s lakoćom pobijedio Medvjedeva, isto je za rukom pošlo i Carlosu Alcarazu protiv nedoraslog Holgera Runea...

Nakon prvog tenisača na svijetu Talijana Jannika Sinnera, polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu osigurao je Španjolac Carlos Alcaraz.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom svom meču na turniru Alcaraz je nadigrao Danca Holgera Runea sa 6:4, 6:2.

Do 4:4 u prvom setu nije bilo break gemova, a onda je Španjolcu bilo dovoljno nekoliko eksplozivnih trenutaka u kojima je slomio suparnika.

Od tog trenutka je Alcaraz nanizao četiri gema, poveo 6:4, 2:0 i riješio pitanje pobjednika. Do kraja je danskom igraču prepustio tek dva gema.

U polufinalu će tijekom četvrtka Alcaraz igrati protiv svog sunarodnjaka i idola Rafaela Nadala koji je nedavno najavio kraj karijere krajem ove godine.

Ranije je Sinner s uvjerljivih 6:0, 6:3 nadigrao Rusa Danila Medvjedeva čime se probio u polufinale gdje će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića. Sinner je pobijedio Medvjedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva.

Nadal i Đoković su bili slobodni na startu turnira. U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto. test

Slam šest kraljeva, polufinale:
Carlos Alcaraz (Špa) - Holger Rune (Dan) 6:4, 6:2
Jannik Sinner (Ita) - Danil Medvjedev 6:0, 6:3

FOTO: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!