Vodeni sportovi

Jug AO protiv francuske momčadi traži novu pobjedu u Eurokupu

Petar Jenjić • četvrtak, 17.10.2024.
Jug AO protiv francuske momčadi traži novu pobjedu u Eurokupu
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Vaterpolisti Juga AO večeras igraju svoju utakmicu drugog kola vaterpolskog Eurokupa. Protivnik hrvatskom prvaku bit će francuski Strasbourg...

Po obranu naslova pobjednika vaterpolskog Eurokupa ide Jug AO koji večeras igra svoju utakmicu drugog kola grupne faze. Protivnik aktualnom hrvatskom doprvaku bit će francuski Strasbourg, a dvoboj počinje u 20 sati.

Igraj na Strasbourg - Jug AO na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jugova sezona krenula je neuspjelim kvalifikacijama za plasman u Ligu prvaka gdje je upisao tri pobjede i jedan, ključni poraz. Uslijedile su kvalifikacije za natjecanje u kojem sada igra, a upisane su četiri pobjede u isto toliko odigranih susreta.

Dubrovčani su nakon toga upisali pobjedu u Regionalnoj ligi protiv Valis Valjeva od 16:7, a zatim izgubili i europski Superkup od mađarskog Ferencvaroša 13:9. Uslijedilo je prvo kolo Eurokupa i domaća utakmica protiv Apollon Smirnisa, grčke momčadi koja ipak nije ponudila preveliku dramu.

Jugaši su nakon tri četvrtine imali vodstvo od 12:5, a do kraja utakmice gosti su smanjili na prihvatljivijih 14:10. Prije pet dana momčad Vjekoslava Kobešćaka poražena je od Novog Beograda u Regionalnoj ligi (13:11).i tako ostali na dvije ranije pobjede. Osim spomenutog Valjeva, pobijedili su i Šabac.

Na drugoj strani bazena stoji momčad Strasbourga protiv koje do sada nikada nisu igrali, ali gledajući popis igrača, može se zaključiti da je hrvatski klub u ulozi favorita i da pobjeda ipak ne bi trebala previše dolaziti u pitanje.

Strasbourg je proteklu prvenstvenu sezonu zaključio na četvrtom mjestu, a u kvalifikacijama Eurokupa upisao je tri pobjede (dvije nakon peteraca) i jedan poraz. Šabac je bio bolji 14:8. U domaćem prvenstvu glatko je slavio protiv Reimsa s 14:4, a u prvom kolu Eurokupa izgubio je na gostovanju kod Brescije 11:9.

Mjesto, vrijeme,

Strasbourg, 20:00

Zadnji susret

Ove dvije momčadi nikada se ranije nisu susretale u službenim utakmicama.

Prognoza

Jug je na papiru jača momčad i u ulozi je favorita koju bi večeras trebao opravdati. Pobjeda hrvatske ekipe, nadamo se, ne bi trebala doći u pitanje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!