Zimski sportovi

Puno preokreta u Anaheimu, Penguinsi slavili poslije produžetka

Petar Jenjić • četvrtak, 17.10.2024.
Puno preokreta u Anaheimu, Penguinsi slavili poslije produžetka

Sinoć su odigrane četiri NHL utakmice, u svakoj smo vidjeli barem po osam pogodaka, a dvije su otišle u produžetke. Pittsburgh Penguinsi slavili su protiv Buffalo Sabresa, a Anaheim Ducksi protiv Utahe...

Pittsburgh Penguins stigli su do treće pobjede sezone nakon što su poslije produžetka bili bolji od Buffalo Sabresa rezultatom 6:5.

Igraj na utakmice NHL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su poveli golovima Thompsona i Greenwaya, a zaostatak je smanjio Rust. Prvu trećinu Sabresi su zaključili vodstvom od 1:3 nakon što je zabio Peterka.

U drugoj trećini Penguinsi se vraćaju na 3:3 zahvaljujući golovima O'Connora i Puljujarvija, a početkom posljednje rade preokret golom Malkina. U 11. minuti treće dionice Sabresi zabijaju dva gola preko Peterke i McLeoda.

Produžetak je domaćinu donio Rakell 46 sekundi prije kraja. Nakon minute i 38 sekundi igre u dodatnom vremenu, za pobjedu Pittsburgha zabio je Crosby.

Toronto Maple Leafsi slavili su na svom terenu protiv Los Angeles Kingsa sa 6:2, ali posao je praktički bio završen nakon dvije trećine koje su zaključili vodstvom od 5:0.

Dva pogotka postigao je u tom periodu McMann, dok su po jedan dodali Matthews i Rielly. Smanjili su zaostatak Turcotte i Fiala, a pobjedu Kanađana potvrdio Tavares.

Bez pobjede i dalje ostaje Colorado Avalanche koji je na svom terenu izgubio od Boston Bruinsa rezultatom 3:5. Gostima je to bilo treće slavlje sezone.

Koepke je zabio za vodstvo Bruinsa, a rezultat je poravnao Colton. Tri minute prije kraja prve dionice vodstvo Bruinsima vratio je Coyle. U devetoj minuti druge gosti su podebljali prednost golovima Pastrnaka i Lindholma na 1:4, a zaostatak smanjio Makar.

Krajem četvrte minute treće trećine Rantanen je zabio za minus jedan Colorada, no dvije minute prije kraja Beecher je na prazan gol zabio za potvrdu pobjede gostiju.

U produžetak je otišao i dvoboj u Anaheimu gdje su domaći Ducksi slavili protiv Utaha s 5:4 te tako stigli do druge pobjede u trećoj utakmici sezone.

Domaćin je poveo preko Terryja u četvrtoj minuti, ali gosti do kraja prve dionice rade preokret preko McBaina i Hayton. Druga trećina u potpunosti je pripala Anaheimu koji je zgodicima Fabbrija i Mintjukova poveo s 3:2.

Utakmica puna preokreta nastavila se i u zadnjoj trećini. Utah je povela s 3:4 golovima Kesselringa i Kellera, a produžetak Ducksima donio novim golom Mintjukov.

Nakon samo 54 sekunde igre u dodatnom vremenu Carlsson je postao junak domaće ekipe. test

NHL:
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 6:5 (nakon produžetka)
Toronto Maple Leafs - LA Kings 6:2
Colorado Avalanche - Boston Bruins 3:5
Anaheim Ducks - Utah 5:4 (nakon produžetka)

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!