Tenis

Belinda Benčić vraća se na teniske terene nakon više od godinu dana

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 17.10.2024.
Belinda Benčić vraća se na teniske terene nakon više od godinu dana
Foto: EPA

Belinda Benčić zaigrat će na ITF W75 turniru u Hamburgu, a nekadašnjoj četvrtoj tenisačici svijeta to će biti prvi turnir nakon rođenja djeteta i više od godinu dana od posljednjeg nastupa...

Olimpijska pobjednica iz Tokija 2021., 27-godišnja švicarska tenisačica slovačkog porijekla Belinda Benčić, šest mjeseci nakon što je postala majka, nastupit će na dvoranskom ITF W75 turniru u Hamburgu koji je na rasporedu od 28. listopada.

Igraj na Sporting Lisabon - Füchse Berlin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iznimno sam uzbuđena zbog ovog nastupa u Hamburgu i vrlo sam zahvalna za pozivnicu", izjavila je Benčič koja je posljednji nastup imala na WTA turniru u San Diegu, u rujnu 2023., a na ITF World Touru nije zaigrala od 2018.

Krajem travnja ove godine rodila je kći Bellu, čiji je otac Belindin dugogodišnji partner i kondicijski trener, slovački nogometaš Martin Hromkovič.

"Ovo će biti dobar test koji će mi pokazati na čemu moram raditi kako bih početak sljedeće sezone dočekala u vrhunskoj formi. Želim vidjeti i kako ćemo, s Bellom uz nas, uspjeti uskladiti svakodnevne obveze na turniru", dodala je Benčić.

Švicarskoj reprezentativki će ovaj nastup poslužiti i kao test uoči nastupa u Billie Jean King Cupu sredinom studenoga, kad će Švicarska u Bielu igrati protiv reprezentacije Srbije.

"Još uvijek nisam na vrhuncu forme ni igrački, ni fizički, ali osjećam se doista dobro i spremna sam za natjecanje", poručila je nekadašnja četvrta tenisačica svijeta i osvajačica sedam naslova na WTA Touru. test

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!