Tenis

Prva tenisačica svijeta objavila ime novog trenera

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 17.10.2024.
Prva tenisačica svijeta objavila ime novog trenera
Foto: EPA

Iga Swiatek objavila je ime novog trenera, radi se o Wimu Fissetteu. Radi se o Belgijcu koji je kroz prošlost već radio s nekoliko osvajačica Grand Slam naslova...

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga SwiatekWima Fissettea, poznatog po tome što je već radio s mnogim drugim igračicama koje su osvajale Grand Slam turnire.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova 23-godišnjakinja, koja je osvojila pet Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, uključujući četiri Roland Garrosu, navijestila je početkom mjeseca da se rastaje od svog bivšeg trenera, Poljaka Tomasza Wiktorowskog, nakon tri zajedničke sezone.

Na društvenim mrežama Swiatek je u četvrtak objavila da je "sretna što može objaviti da se Wim Fissette pridružuje njezinom timu".

"Čini se da ima dobar pristup, viziju i veliko iskustvo na najvišoj razini tenisa", rekla je Swiatek.

Wim Fissette je u prošlosti radio s velikim zvijezdama ženskog tenisa kao što su Belgijanka Kim Clijsters, Bjeloruskinja Victoria Azarenka, Rumunjka Simona Halep i Njemica Angelique Kerber.

Nedavno je do prošlog mjeseca surađivao s Japankom Naomi Osakom, bivšom prvom tenisačicom svijeta.

Iga Swiatek, koja se povukla s WTA 1000 turnira u Pekingu i s turnira u Wuhanu navodeći kao razlog "osobne probleme", dodala je da se sada "priprema za ženski Masters" u Pekingu krajem godine. test

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!