Ostali sportovi

Jeger i Rakovac ispale u paru, Pucar nakon drame parova izgubio i u pojedinačnoj konkurenciji

Mario Borko • petak, 18.10.2024.
Jeger i Rakovac ispale u paru, Pucar nakon drame parova izgubio i u pojedinačnoj konkurenciji
Foto: Damir Senčar/HINA

U austrijskom Linzu održava se Europsko prvenstvo u stolnom tenisu, a danas je u akciji velik broj hrvatskih predstavnika. Jutros su Mateja Jeger i Lea Rakovec poražene u osmini finala turnira u parovima, a Tomislav Pucar...

Najbolji europski stolnotenisači i stolnotenisači natječu se na Europskom prvenstvu u austrijskom Linzu. Hrvatska ima velik broj predstavnika, ali petak za njih nije počeo najbolje. Mateja Jeger i Lea Rakovec izgubile su u osmini finala parova, a Tomislav Pucar je poražen i u singlu i u paru.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jeger i Rakovac izgubile su tri seta, od Mađarice Georgine Pote i Luksemburžanke Sare de Nutte. Mađarsko-luksemburška kombinacija bila je bolja s 13:11, 11:9, 11:9. Na oko vrlo glatko, ali hrvatske stolnotenisačice nisu bile bez svojih šansi.

Jako loš dan za najboljeg hrvatskog stolnotenisača. Pucar je najprije u paru sa Slovencem Darkom Jorgićem izgubio u pet setova od domaćeg predstavnika Macieja Kolodziejczyka i Moldavca Vladislava Ursa.

Pucar i Jorgić tijesnu su izgubili prva dva seta s dva puta po 12:10. Treći su dobili 11:9, a nakon što su u četvrtom glatko pomeli protivnike s 11:3 činilo se da će uspjeti okrenuti. Ipak, Austrijanac i Moldavac s 11:7 osvajaju set i prolaze u četvrtfinale.

Kao da mu taj dramatični poraz nije bio dovoljan, Pucar je i u pojedinačnoj konkurenciji izgubio u drami šesnaestine finala. Pucar, 52. na svijetu, bio je autsajder protiv Portugalca Marcosa Freitasa koji je 34. na svjetskoj ljestvici.

Bez obzira na to, hrvatski stolnotenisač je igrao potpuno ravnopravno i poražen je s 4-3 (11:8, 6:11, 12:14, 11:5, 11:9, 6:11, 11:8). Svi setovi bili su relativno čisti osim trećeg kojeg je Pucar dobio s 14:12, ali u odlučujućem sedmom setu Freitas se rano odvojio i uspješno obranio stečenu prednost.

U pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca Hrvatska je ostala na Ivoru Banu i Andreju Gaćini koji nastupaju kasnije danas, kao i Ivana Malobabić i Mateja Jeger u ženskoj. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!