Ostali sportovi

Sedlaček se vratio u najjaču ligu svijeta: 'Momčad dosta ovisi o mojoj igri'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 19.10.2024.
Sedlaček se vratio u najjaču ligu svijeta: 'Momčad dosta ovisi o mojoj igri'

Hrvatski odbojkaški reprezentativac Marko Sedlaček, 202 cm visoki primač-pucač, od ove je sezone ponovno član vjerojatno i najjače svjetske lige, talijanske Superlige. Marko je igrač Padove, momčadi koja trenutno čvrsto drži sredinu tablice s četiri boda nakon tri odigrana kola.

Zadovoljan je uvodom u sezonu, a o dosadašnjim utakmicama kaže: "Prvo smo kolo igrali s Civitanovom u gostima, i izgubili 3:1, onda smo doma igrali s po meni trenutno najboljom momčadi na svijetu Perugiom i izgubili u pet setova nakon što smo vodili s 2:1. Naša dvorana bila je prepuna i stvarno smo se predstavili u dobrom svjetlu. No, na kraju su ipak odlučivale nijanse u njihovu korist. Četvrti je set otišao primjerice na njihovu stranu na razliku, 26:24. U prošlom smo pak kolu dobili Taranto u gostima s 3:1."

Igraj na utakmice talijanskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret u kojem je Marko bio MVP susreta. "Točno, zadovoljan sam ulaskom u sezonu, igram dobro, odgovara mi taj stil koji gajimo. Jedan sam od nositelja igre, spadam već u starije igrače i sviđa mi se ta uloga. Momčad dosta ovisi o mojoj igri, nešto slično što je bilo prije u talijanskoj Cisterni. Lani sam pak u poljskom Jastrzebskom bio tek jedan od odličnih igrača, jer smo bili 'nakrcani' zvijezdama, tako da sam imao i manju minutažu nego sada. Padova je bila odlična odluka za mene, ima dosta mladih igrača, željnih treniranja i napredovanja, tako da se odlično radi. Klub je to koji je odskočna daska za dalje. Kako ne igramo europska natjecanja imamo jednu utakmicu tjedno što mi apsolutno odgovara, pogotovo u odnosu na lani kada smo igrali svakih nekoliko dana. Zvuči mi to pomalo nestvarno, ali mi i te kako paše!"

Padova je očito bila smišljeno izabrana. "I kao klub, ali i kao grad za život, definitivno. Tu sam s obitelji, ženom i djetetom, odlično nam je, fenomenalno, Zagreb je relativno blizu. Doista, svi su parametri ispunjeni za dobru i uspješnu sezonu."

Već ovog vikenda, u četvrtom kolu, Marka očekuje susret protiv dobrih poznanika, bivših suigrača Žukouskog i Cvancigera, koji igraju u Grottazzolini. "Idemo im u goste, trenutno imaju jedan bod i sigurno žele pobjedu na svom terenu. Baš kao i mi, jer ovo su baš utakmice gdje i jedni i drugi tražimo bodove. Mi se, naravno, nadamo pobjedi, ali znamo da neće biti lako!"

Hrvatska reprezentacija nekim je rezultatima na kraju malo pokvarila dobar dojam kojim su ušli u ljetni ciklus, pa će iduće ljeto biti prilika za popravak. "Nadam se, iako smo na kraju baš zabrljali. Sveli smo odlazak na Europsko prvenstvo na male šanse, iako još matematički postoje, a za Svjetsko prvenstvo smo nažalost ispali iz kombinacija. Zato vjerujem da će dogodine biti bolje", rekao je na kraju jedan od stožernih igrača naše reprezentacije, 28-godišnji Marko Sedlaček. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!