Ostali sportovi

Sinjani se poigrali s Čelikom iz Zenice, drama u dvoboju između Zagreba i Nade

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 20.10.2024.
Sinjani se poigrali s Čelikom iz Zenice, drama u dvoboju između Zagreba i Nade
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Odigrano je novo prvenstveno kolo za ragbijaše, a Sinj je još jednom bio vrlo uvjerljiv slaveći protiv Čelika. Daleko neizvjesniji dvoboj odigrali su Zagreb i Nada...

Ragbijaši Sinja u šestom su ligaškom kolu ostvarili najuvjerljiviju pobjedu sezone, na svom su terenu svladali Čelik 83:0 (52:0). Zeničani su došli sa samo 16 igrača pa nikakve neizvjesnosti nije bilo. Stipe Brčić, Mateo Jukić i Lucić zabili su po dva zgoditka, Ivica Jukić, Marin Miloš, Lerotić, Šušnjara i Lovrić po jedan, kao i Pavlović i Domazet, koji su pogađali i pretvaranja, pa je Pavlović sakupio 17, a Domazet 11 poena.

Ali je zato vrlo neizvjesno i dramatično bilo u Zagrebu, gdje je Zagreb ugostio Nadu. Tjedan dana ranije u Splitu je bilo visokih 80:24 za Nadu, ali ovaj put bila je to posve drugačija utakmica. Nada je slavila 23:20 (14:5) pogotkom Domagoja Plazibata iz kaznenog udarca tri minute prije kraja.

Reprezentativac Plazibat u sedmoj je minuti postigao polaganje i pretvaranje za 7:0, a u 26. je, s igračem manje zbog žutog kartona Barića, Delo pogodio i drugi put te Plazibat pretvorio za 14:0. Šojić je u 29. minuti probio obranu gostiju za 5:14.

U 48. minuti je Kostanjšak pogodio za 10:14 i posve vratio zagrebaše u igru. U 52. je Nada opet ostala s igračem manje, žuti je karton dobio Jelavić Mitrović, ali minutu kasnije iz kaznenog udarca Plazibat povisuje na 17:10.

Ipak, slijedi prava drama u zadnjih 20 minuta jer Kostanjšak u 61. ponovno zabija te smanjuje na 15:17, a nakon što je u 65. Plazibat opet pogodio kazneni udarac, za 15:20, u 68. Bišić postiže i treće polaganje za Zagreb te izjednačuje na 20:20!

Ipak, domaćini nisu imali snage za konačan preokret, a Plazibat svojim 18. poenom donosi pobjedu Splićanima.

Utakmica Ljubljane i Mladosti odgođena je. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!