Automoto

Lando Norris do pole positiona u Austinu, Russellovo izlijetanje zaustavilo Verstappena

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 20.10.2024.
Lando Norris do pole positiona u Austinu, Russellovo izlijetanje zaustavilo Verstappena
Foto: EPA

U večerašnju utrku za Veliku nagradu SAD-a, jedan do drugog krenut će Lando Norris i Max Verstappen. Norris je u kvalifikacijama ostvario najbolje vrijeme...

Britanski vozač Lando Norris (McLaren) bio je najbrži u kvalifikacijama utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu SAD-a u Austinu.

Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), dok je treći bio Španjolac Carlos Sainz (Ferrari).

Kvalifikacije, koje su se održale nekoliko sati nakon sprinterske utrke, pripale su Norrisu. Dvadesetčetverogodišnjak je bio 31 tisućinku sekunde brži od Verstappena i zabilježio šestu najbolju startnu poziciju u karijeri i četvrtu u posljednjih pet utrka.

Verstappen je pokušao poboljšati svoje vrijeme, ali je ostao praznih ruku nakon što je Britanac George Russell (Mercedes) izletio u zavoju 19, zabio se u ogradu i prouzročio rani završetak kvalifikacija. Britanac je bez ikakvih ozljeda izašao iz bolida.

Trostruki svjetski prvak Verstappen prethodno je pobijedio u sprintu ispred Sainza i Norrisa te malo povećao prednost u ukupnom zbroju. Pred večerašnji ogled u Austinu koji počinje u 21 sat ima 54 boda prednosti ispred Norrisa.

Nakon VN SAD-a vozi se još pet utrka, sljedeća krajem idućeg tjedna u Ciudad de Mexicu. test

FOTO: EPA/JOHN MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!