Ostali sportovi

LA Dodgersi izborili veliko finale protiv New York Yankeesa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.10.2024.
LA Dodgersi izborili veliko finale protiv New York Yankeesa
Foto: EPA

Los Angeles Dodgersi drugi su sudionici World Seriesa nakon što su s ukupnih 4-2 u seriji izbacili New York Metse. U finalu ih čeka najuspješnija franšiza u povijesti, New York Yankeesi, koji na titulu čekaju 15 godina...

U finalu američkog MLB-a ipak nećemo gledati dvoboj dvije momčadi iz New Yorka. Los Angeles Dodgersi sinoć su slavili protiv NY Metsa s 10:5 i s ukupnih 4-2 u seriji izborili World Series.

Igraj na bejzbol utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodgersi su tako izborili svoje čak 22. veliko finale u povijesti franšize, a 13. otkako je preselila u Los Angeles. Zadnjih od ukupno sedam naslova osvojili su 2020. godine kada su, tijekom pandemijske sezone, u finalu bili bolji od Tampa Bay Raysa.

Na drugoj strani nalazit će se najuspješnija franšiza u povijesti cijele lige. New York Yankeesi osvojili su čak 27 naslova prvaka, a posljednji prije 15 godina. To im je ujedno bio i posljednji nastup na World Seriesu. Tada su u finalu svladali Philadelphia Philliese.

Yankeesi su do velikog finala ovoga puta došli s ukupnih 4-1 protiv Cleveland Guardiansa.

Ove dvije franšize, danas vjerojatno i najbogatije u cijelom MLB-u, zadnji put su međusobno u finalu igrali 1981. godine kada su Dodgersi slavili s ukupnih 4-2 u seriji. test

MLB:
LA Dodgers - NY Mets 10:5

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!